Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. oktober 2008 kl 22.10 Detektimen: Taggart

Kvinne-lege skutt

Taggart: Taggart-teamet i Glasgow består av Jim Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff), Tobbie Ross (John Michie) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: ITV)
Taggart: Taggart-teamet i Glasgow består av Jim Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff), Tobbie Ross (John Michie) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: ITV)
Abortmotstandere gjør livet til de ansatte ved et legesenter for kvinner vanskelig. Så blir en lege skutt, og Taggart-teamet blir koplet inn.

Legene Philip og Pamela Garden holder på å bli skilt, og dr Roberta Paton har problemer med ex-en. Protestene fra abortmotstanderne øker, og vaktmesteren har nok å gjøre med å fjerne taggingen fra murveggene til klinikken.

Når en lege ved senteret blir skutt, fokuserer Taggart-teamet på abortmotstanderne. Det er logisk å tenke slik, men gruppen protesterer med overbevisning. Hvorfor skulle de ønske å drepe når de tror på livets ukrenkelighet?

Det viser seg at ex-kjæresten til Roberta er innblandet i ulovligheter, og flere leger på senteret er i fare. Frazer er uenig med Bruke og resten av teamet, men de samarbeider likevel og klarer å løse saken.

Episoden er i to deler. Andre del sendes kl 00.10.

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon både i og utenfor Storbritannia. Den har vært produsert i 25 år, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie Reid i over 20 år, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002. Serien sendes fredag kveld i hele høst.

Britisk krimserie (2003)
Originaltittel: Taggart: An Eye for an Eye, part 1
Produsert av SMG Productions for ITV1
Med Alex Norton, Blythe Duff, Colin McCredie og John Michie
Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 /99 79 77 43
Seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no