Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. oktober 2005 kl 21.25 Lov og orden: New York

Makaber post-forsendelse

Politi-etterforsker Alex Eames Kathryn Erbe i den amerikanske serie
Politi-etterforsker Alex Eames Kathryn Erbe i den amerikanske serie "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
Ilana Yushka har skrevet en avslørende bok om russiske forbryterbander i New York. Som datter av en kjent bandeleder opplever hun at faren får en livstidsdom mot seg etter bokutgivelsen. Ilana er lei seg, og det gjør ikke saken bedre at hun også har fått familien og det russiske immigrantmiljøet mot seg.

Likevel har Ilana til hensikt å gå videre i avsløringene, og hun forteller en bekjent at hun har nok en bokutgivelse på trappene. Noen dager senere mottar Ilanas bokforlegger en mystisk pakke i posten. Den viser seg å inneholde Ilanas hode.

Kinarestaurant
Politietterforskerne Goren og Eames setter seg i bevegelse og sporer den mystiske pakken til en kinarestaurant som ligger like ved leiligheten til den drepte. De finner også ut at forbrytelsen ikke nødvendigvis er begått av noen av de russiske forbryterbandene i byen.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order, sesong 1
Kveldens episode: "Maledictus"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57