Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. juli 2001 kl 22.05 Detektimen: Detektiv Jack Frost

På forbudt grunn

Førstebetjent Jack Frost (David Jason) utfordrer militærmyndighetene i kveldens detektime. (Foto: YTV)
Førstebetjent Jack Frost (David Jason) utfordrer militærmyndighetene i kveldens detektime. (Foto: YTV)
Å legge seg ut med autoritetene er en av førstebetjent Jack Frosts nærmest daglige fornøyelser. I kveldens episode greier han å støte de militære myndighetene på mansjettene.

En ung soldat er skutt og drept under en skyteøvelse. Hendelsen er slett ingen politisak ettersom den blir rapportert å være en ulykke, men Jack Frost har aldri latt seg stoppe av slike formaliteter. Han tvinger seg inn i militærleiren for å gjøre sine egne undersøkelser, og kampånden blir slett ikke mindre når han blir ublidt eskortert ut igjen.

Samtidig etterforsker Frost et bevæpnet ran på en pengetransport, og han havner midt i et gisseldrama der han selv er offeret.
Om serien
David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien ”Livet med Larkins”, spiller hovedrollene i NRKs nye detektime. ”Detektiv Jack Frost” er mektig populær i Storbritannia, der serien har toppet ratinglistene for dramaserier med et gjennomsnittlig seertall på over 16 millioner.

Serien om den egenrådige og uortodokse førstebetjenten Jack Frost ble en øyeblikkelig publikumstreffer i England i 1992. Flere serier ble laget i årene som fulgte, og så sent som i januar i år ble det sendt nye episoder som toppet listen over de mest sette dramaseriene i England.

”Detektiv Jack Frost” byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den formelle og selvhøytidelige overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie (serie 4, 1996)
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason og Bruce Alexander
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilder
1. Førstebetjent Jack Frost (David Jason) utfordrer militærmyndighetene i kveldens detektime. (Foto: YTV)

2. Sersjant Donavan (Saira Todd) er en av offiserene som Jack Frost støter på i militærleiren. (Foto: YTV)