Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 28. juni 2003 kl 21.05 Niern: The Filth and the Fury

Filmen om Sex Pistols

Sex Pistols var det ultimate punk-bandet på 70-tallet
Sex Pistols var det ultimate punk-bandet på 70-tallet
Punk-bandet Sex Pistols eksisterte bare i 26 måneder, var tilknyttet tre forskjellige plateselskaper og lagde bare én plate. Men likevel forandret de musikkbransjen for godt. "The Filth and the Fury", en film av Julien Temple, er respektløs, nærgående og sjokkerende.

Filmen dokumenterer historien om Sex Pistols, beskriver det beryktede bandets framvekst og til slutt sammenbrudd. Samtidig tar den livet av en del myter underveis.

Med Londons politiske, økonomiske og kulturelle situasjon midt på 70-tallet som bakteppe, beskriver filmen hva som skulle bli en av de mest vesentlige endringer i britisk samfunnshistorie. Materialet er i hovedsak hentet fra bandets egne, mer enn 20 timer lange arkiv av tidligere ukjente opptak. Blant disse får vi være med på konserter, øvelser, studiosesjoner, PR-jippoer og andre nærgående øyeblikk. Disse blander regissøren Julien Temple med nye intervjuer med bandets fire gjenlevende originalmedlemmer.

"The Filth and the Fury" fanger selve essensen av punk-bevegelsen, og vi blir presentert for en omfattende kulturopplevelse, ulik noen annen epoke-film.

- Jeg tror at en film om Sex Pistols er relevant i dag, særlig for unge mennesker som bør kjenne sin historie, og ikke bare godta alt de blir fortalt, sier Julien Temple. Etter hans mening er det ingen i etterkrigstidens britiske kulturliv som har hatt en mer utfordrende stemme enn Sex Pistols. De hadde en trass og en uavhengighet som var deres egen. – I dag står vi i fare for å miste dette, sier Temple.

Sex Pistols besto av Paul Cook, Steve Jones, Glen Matlock, Johnny Rotten og Sid Vicious.

Britisk film fra 1999
A Film Foour Production
Regi: Julien Temple
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83