Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 18. august 2009 kl 21.25 Life on Mars - Sesongpremiere!

Tilbake til 70-tallet

DCI Gene Hunt (Philip Glenister) og hovedperson Sam Tyler (John Simm) er tilbake i 70-tallets
DCI Gene Hunt (Philip Glenister) og hovedperson Sam Tyler (John Simm) er tilbake i 70-tallets "Life on Mars". (Foto: BBC)
Helt siden etterforsker Sam Tyler våknet opp fra koma etter en alvorlig bilulykke, har tilværelsen hans vært i utakt. Nærmere bestemt i 33 år. Livet han hadde i 2006 er snudd på hodet, og litt etter litt begynner hverdagen hans å ta form i 1973.

Sam brukte episodene i første sesong til å skjønne hva som har skjedd med ham. Var han død? I koma? Eller var han rett og slett blitt riv, ruskende gal? Gang på gang har han forsøkt å vende tilbake til nåtiden, men uten å lykkes. Sam er fortsatt fanget i 1973, og livet tilpasses litt etter litt til fortidens former.

Politi anno 1973
Sam har etablert seg som politimann i 1973, men hans lidenskapelige, samvittighetsfulle og moderne måte å være politimann på skurrer med 70-tallets politisystem. Han skiller seg kraftig ut fra sine kjederøykende, trangsynte, teknologisk tilbakestående, korrupte og hårete kolleger.

Ikke minst er sjefen hans, DCI Gene Hunt, en prøvelse. Han er purk til fingerspissene og skiller seg lite fra sheriffene i den ville vesten som han har som sine forbilder. Sam forsøker å benytte sin kunnskap og sine teknikker fra framtiden til å løse diverse kriminalsaker. Og på merkelig vis berøres også episoder han kjenner igjen fra sitt liv i framtiden i flere av sakene han jobber med.

Morderjakt
I første episode får Sam Tyler et gjensyn med en ung og usympatisk Tony Crane, en skurk han kjenner til fra livet i 2006. Og Tyler står plutselig i en posisjon til å gjøre det enhver politietterforsker kan drømme om, nemlig å stoppe morderen før drapet blir utført.

Sam jobber også intenst med å skjønne hva som har skjedd med livet hans. Det å bli flyttet 33 år tilbake i tid er merkelig i seg selv, men det dukker stadig opp flere og flere spørsmål i hans eksistens om hva som er ekte og hva som faktisk er "nå". De sannhetene han trodde på i sitt forrige liv blir mer og mer uklare, og hvis det er 1973 som er hans nye virkelighet, hvordan kan han da komme seg hjem igjen til 2006?

Britisk dramaserie i 8 deler (2007)
Produsert av BBC Worldwide
Med blant annet Philip Glenister og Marc Warren
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer