Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 18. mai 2010 kl 19.55 Den store reisen

Ubehagelige overraskelser

Den store reisen: Familien Berg reiser til Himba-stammen i Namibia. Fra venstre: Karin, Reidar, Kristine og Ida Berg. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Den store reisen: Familien Berg reiser til Himba-stammen i Namibia. Fra venstre: Karin, Reidar, Kristine og Ida Berg. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
De tre norske familiene er vel fremme hos stammene, og de kulturelle utfordringene står i kø. Familien Prøis får seg en støkk når Christin og Aurora lærer hvordan stammen tilbereder sitt daglige måltid chicha…

Familien har blitt tatt godt imot av det nakne Waorani-folket, som lever dypt inne i Amazonas-jungelen i Ecuador, men de finner raskt ut at stammens matvaner vil bli en prøvelse.

Må sove adskilt
For de to andre norske familiene skal nattlige vaner bli en utfordring. For familien Alsos i Indonesia betyr det at Gry, som eneste kvinne i familien, må sove alene, adskilt fra familien sin. Også familien Berg får problemer når de forstår at foreldre og barn må sove fra hverandre hos stammen i Namibia.

Se dessuten hvordan det går når familien Alsos overrekker Mentawai-folket en gave i form av tørrfisk fra Lofoten.

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et primitivt stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve tre uker i en fremmed og ukjent kultur. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Reality-/dokumentarserie i 12 deler.

Programmet er sendt tidligere

Produsert av Strix
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 90 18 38 38
Publikum bes kontakte Publikumservice: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer