Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 30. november 2004 kl 20.50 NY-Lon

Sannheter og løgner

Edie gleder seg til å tilbringe en weekend med Michael, men strever med å finne den rette anledningen til å fortelle vennene om forholdet. Da hun blir konfrontert av eks-kjæresten Luke, lyver hun om Michael og planene for helgen.

Edie bruker deltidsjobben som lærer som alibi, en løgn hun også forteller sjefen i platebutikkene hun jobber i på dagtid. Michael har en dårlig dag på meglerjobben i London da eks-venninnen Tabitha frister med muligheten for å få en jobb i hennes firma i New York. Michael bestemmer seg for å ta en sykedag for å komme til New York en dag tidligere for å stille til intervju. Han bestemmer seg for ikke å si noe til Edie i tilfelle hun får kalde føtter.

Michael blir tilbudt jobben, men de vil at han begynner med én gang, noe som blir vanskelig på grunn av familieforholdene i London. Tabitha kommer i skade for å nevne Michaels nye jobb for Edie, og for å gjøre ting enda verre får Michael en telefon fra Raph som kan fortelle at grunnen til Michaels "sykdom" har kommet sjefen for øre. Sjefen er i gang med å gi ham sparken. Michael og Edie blir enige om å være mer åpne overfor hverandre, men Michael må likevel fly hjem igjen for å stå til rette på jobben.

Om serien
Denne britiske romantiske dramaserien på sju episoder handler om et long distance kjærlighetsforhold i New York og London.

Engelske Michael (Stephen Moyer) er en tøff konkurransemann og amerikanske Edie (Rashida Jones) en typisk new yorker. Han arbeider som megler og har overtaket på sine kolleger, hun arbeider i en platebutikk om dagen og underviser i litteratur om kvelden. Edie er varm, ukonvensjonell og litt mystisk.

I serien blir vi også kjent med personer i deres omgangskrets. I New York møter vi blant andre Edies bestevenninne Astrid (Rachel Miner) og rockemusikeren Luke (David Rogers) som er Edies eks-kjæreste.

I London deler Michael leilighet med Raph (Navin Chowdry). Vi møter også Michaels selvopptatte søster Lauren (Emily Corrie).

Manus er skrevet av Simon Bruke, samme mann bak manus til den britiske serien "Hvite tenner" (etter Zadie Smiths debutroman) som tidligere har gått på NRK. "NY-Lon" er for øvrig den aller første britiske dramamserien som delvis er tatt opp i New York.


Britisk romantisk drama
Originaltittel: "NY-Lon"
Med: Rashida Jones, Stephen Moyer, Navin Chowdry, Rachel Miner, Marit Kile, David Rogers
Produksjon: Channel 4
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78