Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. mars 2004 kl 19.55 Fra loft og kjeller

Lokk-krus og dansk leverpostei

Programleder Kjell Fuglehaug, rotekjellerens eier Karen Marie og antikvitetsekspert og skraphandler Stine Woxman (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Programleder Kjell Fuglehaug, rotekjellerens eier Karen Marie og antikvitetsekspert og skraphandler Stine Woxman (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Fra loft og kjeller-gjengen med programleder Kjell Fuglehaug i spissen besøker i kveld en spennende kjeller på Ekeberg i Oslo. Stine Woxman finner et lokk-krus verdt 12.000 kroner, og Frode Aga disker opp med dansk leverpostei. Og publikum må skjerpe seg, også denne gangen. Et sybord og to wienerstoler auksjoneres bort.

Kjelleren på Ekeberg tilhører en elskelig ung dame på 78 år. Opprinnelig er hun dansk, men hun har bodd her i landet siden 1951. Ifølge henne selv har hun aldri hatt samlemani, men hun har derimot hatt store problem med å kaste ting. Derfor er det en skikkelig rotekjeller Fuglehaug, Woxman og Aga skal utforske – en kjeller med alt fra gamle kjøkkenting til leker, ski, møbler og gamle klær.

De helt store verdiene fantes ikke i kjelleren, men antikvitetsekspert og skraphandler Stine Woxman hadde ingen problemer med å finne massevis av godbiter mellom alt som hadde hopet seg opp gjennom årene.

Dansk leverpostei?
Reisekokken Frode Aga ville overraske med god, hjemmelaget leverpostei med både sopp og bacon siden vertinnen opprinnelig er dansk.

Leverposteien ble god, men vertinnen ville ikke smake – hun er nemlig vegetarianer…

Om serien
I "Fra loft og kjeller" har programleder Kjell Fuglehaug fått med seg antikvitetsekspert Stine Woxman, samt en gammel kjenning, mesterkokken Frode Aga. I løpet av åtte programmer reiser de tre rundt i hele landet på jakt etter antikviteter. I fem av programmene blir det auksjon, og publikum inviteres til å være med å by.

I løpet av serien stopper Kjell, Stine og Frode i Nordfjord, Oslo, Telemark, Tønsberg, Stryn, Lena, Asker og Drammen. Mannskoret "Arme riddere" varter opp med originalskrevet musikk, og kommentarene blir lest av Øyvor Bakke, kjent fra blant annet "Norge i dag".

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Bergen
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58
Pressekontakt: Inger larsen, tlf: 23 04 74 83