Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. mars 2007 kl 22.40 Veterinær på safari

Modig veterinærfamilie

Shaun, baby Phoebe og Emma ute i felten (Foto: BBC Worldwide)
Shaun, baby Phoebe og Emma ute i felten (Foto: BBC Worldwide)
Åtte lørdager i beste sendetid skal vi følge den britiske veterinæren Emma og hennes lille familie på en spennende reise gjennom Afrika. De har en farefull jobb å utføre, på oppdrag fra villdyrreservatene. Spektakulære bilder fra det rike dyrelivet og landskapet de ferdes i, danner rammen rundt historien.

"Fakta på lørdag" tar en pause i noen uker fremover og rydder plass til BBC-serien "Veterinær på safari" (Vet Safari) som er på åtte episoder.

Vi møter Emma som har byttet ut sin single- og bytilværelse i England med et liv med Shaun – en farmer fra Zimbabwe. Sammen driver de et firma som flytter villdyr rundt på storviltreservatene i Sør-Afrika.

Det er en farlig jobb. Bushen har sine feller, og møte med uberegnelige dyr som løve, elefant, neshorn og flodhest krever mot og dristighet fra de to.

En baby i baksetet
Emma og Shauns lille datter Phoebe er med på safarien, godt og trygt fastspent i baksetet på jeepen. Parallelt med den krevende jobben må paret takle de utfordringer denne uortodokse formen for familieliv gir.

Dagligdagse problemer blir nok helt annerledes for Shaun og Emma enn for oss andre!

Dokumentar fra BBC Worldwide
Originaltittel: "Vet Safari"
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no