Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 27. februar 2006 kl 20.05 Presidenten

Vind fra fire hjørner

President Bartlet (Martin Sheen) opplever de verste dagene i sin tid som president. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet (Martin Sheen) opplever de verste dagene i sin tid som president. (Foto: Warner Bros.)
Mens det republikanske partiet har holdt et eksemplarisk landsmøte som samlet har valgt en presidentkandidat, er demokratene i ferd med å rive sitt parti i stykker.

Ikke mindre enn fire utfordrere strides om å bli valgt som det demokratiske partiets presidentkandidat, og det føles som en kald vind fra fire himmelretninger på en gang.

Republikanernes ordnede rekker får demokratene til virke som en hær i oppløsning.

Tar kontroll
Da er det president Bartlet ber spesialrådgiver Leo Lyman ta kontroll og få organisert landsmøtet på en skikkelig måte.

Som om Bartlet-administrasjonen ikke var under et sterkt nok press allerede, så oppstår en akutt krise i Jordens nære rom. International Space Station er sprunget lekk. Rom-installasjonen mister surstoff, og livene til de tre astronautene om bord er alvorlig truet.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: Things Fall Apart
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

LENKER
  • Hjemmeside: 
  • Les mer: