Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 27. oktober 1999 kl 21.45 Født kvinne - er mann

Født kvinne er mann (t)


NRK2 onsdag 27. oktober kl 21.45
Født kvinne - er mann

James var fanget i en kvinnekropp

James Green fikk skiftet kjønn først etter at han var fylt 40 år. I Sverige er det rundt 50 personer som hvert år søker om å få gjennomgå en kjønnsskifteoperasjon. Bare rundt 15 får innvilget slik behandling.
James Green ble født som kvinne, men ble tidlig overbevist om at han var mann. - Jeg visste at jeg ikke var som de andre jentene, men jeg visste også at jeg ikke var \"en av gutta\", forteller James Green i kveldens svenske dokumentarprogram.
Allerede da han var halvannet år gammel, vegret han seg for ta på seg kjole. Følelsen av å være annerledes og utenfor fortsatte opp gjennom årene. Han passet ikke inn, så annerledes ut og oppførte seg heller ikke som en kvinne. De andre kvinnene syntes han var for maskulin. Det var noe som ikke stemte. Selv beskriver han det som å være fange i sin egen kropp.

Ut av \"fengslet\"
Det tok James 40 år å få gjort noe med sitt fangenskap, å endelig bli befridd. Gjennom et operativt inngrep og hormonbehandling ble han mann og skiftet samtidig navn.
I programmet møter vi James Green og hans kjæreste, den svenske forfatteren Petra Östergren.

NRK2 torsdag kl 21.45

Bilde (via Scanpix/Internett)
Jamnes Green ble født som kvinne, men ble tidlig klar over at han egentlig var mann. I kveldens program møter vi James og hans kjæreste, Petra Östergren. (Foto: SVT)

Svensk dokumentar fra SVT (1998)
Originaltittel: James bytte kön
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41


\0\0\0\0\0\0