Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 31. januar 2003 kl 23.20 Sopranos

Furios kvaler

Furio (Federico Castelluccio) er fortsatt ulykkelig forelsket i sjefens kone. (Foto: Warner bros.)
Furio (Federico Castelluccio) er fortsatt ulykkelig forelsket i sjefens kone. (Foto: Warner bros.)
Den fyrige italieneren Furio har lenge vært forelsket i sjefens kone, Carmela Soprano. Følelsene truer ofte med å ta overhånd, men Furio vet at det kan bli skjebnesvangert og må finne en løsning.

Carmela Soprano (Edie Falco) ignorerer råd fra venninnene og bestemmer seg for å gå til Furio for å gi ham innredningstips. Han er i ferd med å sette i stand en leilighet til sin mor, og Carmela mener hun har mye å bidra med. De to avtaler til og med et ”stevnemøte” på en interiørbutikk og Carmela gleder seg vilt.

Bekymret ektemann
Tony Soprano (James Gandolfini) er fortsatt nedfor etter tapet av hesten Pie-O-My, og mener at både han selv og Carmela kan trenge en ferie. Reaksjonen fra kona blir ikke helt som han hadde håpet, og Tony klager over dette til Furio. Her får han heller ikke den sympatien han er ute etter.

Furio er i det store og hele ikke den lojale, tause medhjelperen han en gang var. Han uttrykker mer enn en gang avsky over Tonys oppførsel. Spenningen mellom dem topper seg da Tony drikker seg sanseløs på et casino. Her ser Furio sjansen til å knerte sjefen en gang for alle!

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider, men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser.

Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Hovedrollehaver James Gandofini er blant annet blitt belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Både han og serien er hedret med tv-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364