Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 16. februar 2001 kl 20.10 Vagn på arabiske eventyr

Vagn på arabiske eventyr (t)

NRK1 fredag 16. februar kl 20.10
Vagn på arabiske eventyr (3:9)

På besøk i Jidda

Reporter Vagn Olsen fortsetter sin reise med et opphold i Saudi- Arabias hovedstad, Jidda, hvor to millioner innbyggere nyter godt av de godene som oljerikdommen har brakt med seg. Her, i et av verdens rikeste land, kan man kjøpe bensin til 80 øre literen, og vestlig luksus lever side om side med tradisjonell arabisk og islamsk kultur.

I Jidda har Vagn funnet veien til en sidegate, der en tidligere saudiarabisk pilot har bygget et miniland med bygninger fra alle deler av Saudi-Arabia.

Vagn besøker også gutteskolen Prince Sultan Education Center, som har 2000 elever. Han overværer et fellesmøte blant de eldste elevene om røykingens skadelige virkninger, og blir invitert hjem til engelsklæreren Saleh.

Retur til middelalderen
Fra Saudi- Araba går turen videre med fly til Yemen, nabolandet på den sørvestlige delen av den arabiske halvøya. Yemen er et fattig land, som inntil nylig var herjet av krig. Vagn blir med på et khat-party, som er et populært tidsfordriv blant mennene.

Om serien
Den populære danske reporteren Vagn Olsen er igjen på reisefot. Denne gangen legger han opp til spennende arabiske eventyr og følger den samme ruten gjennom \"Det Lykkelige Arabia\" som kong Fredrik V sendte en dansk ekspedisjon på for 240 år siden. Med Alexandria i Egypt som utgangspunkt blir vi med på en 80 dagers fascinerende reise gjennom Saudi- Arabia, Yemen, Oman, De forente arabiske emirater, Iran, Irak, Jordan, Syria og Libanon.

Gull, røkelse og myrra. Kalifen i Bagdad. Ali Baba og de 24 røverne. Babylons hengende haver. Eufrat og Tigris. Islamsk fundamentalisme. Tildekkede kvinner med forklær og slør. Sortkledte prester. Flyktninger. Den arabiske verden er i stand til både å fortrylle og skremme folk fra Vesten.

NRK2 fredag kl 20.10
Tidligere sendt NRK1 10.9.00

Dansk produksjon
Ved Vagn Olsen
Pressekontakt: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364 og Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)