Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. februar 2000 kl 00.00 Det var tider, det - Paul McCartney

Det var tider, det - Paul McCartney (t)

NRK1 fredag 11. februar kl 00.00
Det var tider, det - John Lennon

Innspillingen av \"Imagine\"

1971 var et viktig år i John Lennons liv. Hans første soloalbum ble tatt godt imot, og denne sommeren startet innspillingen av oppfølgeren \"Imagine\" som skulle vise seg å bli hans største artistiske suksess etter oppløsningen av The Beatles. John og Yoko ønsket å filme utviklingen av albumet, og i kveldens program får vi unike innblikk i en produksjon hvor vi får se den legendariske og omstridte plateprodusenten Phil Spector i aksjon.

John Lennon og Paul McCartney skrev de fleste sangene til The Beatles på 60-tallet. I denne perioden medvirket dessuten John Lennon i flere spillefilmer og utgav bøkene \"In his own Write\" i 1964 og \"A Spaniard in the Works\" i 1965. Fra 1968 samarbeidet han også musikalsk med Yoko Ono, som han giftet seg med i 1969. Ono/Lennon vakte oppsikt med provoserende \"happenings\" og politisk engasjerte sanger som \" Working Class Hero\" og \"Power to the People\".

Andre halvdel av 1970- årene levde Lennon tilbaketrukket fra offentligheten. Sammen med Yoko Ono gjorde han comeback i 1980 med albumet \"Double Fantasy\", men like etter ble han myrdet utenfor sitt hjem i New York av en sinnsforvirret beundrer. De sterke reaksjonene over store deler av verden viste hvilken posisjon John Lennon hadde som talsmann og symbol for en hel generasjon.

NRK1 fredag kl 00.00

Britisk produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83