Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. april 2005 kl 23.55 Inspektør Morse

Klassisk mord

Inspektør Morse (John Thaw) må etterforske drapet på en av sine favoritt-sangere. (Foto: Carlton International)
Inspektør Morse (John Thaw) må etterforske drapet på en av sine favoritt-sangere. (Foto: Carlton International)
Inspektør Morse er en kjenner av klassisk musikk. Det går derfor ekstra innpå han da et av hans største musikalske forbilder blir myrdet. Men var hun snikskytterens egentlige mål?

Morse gleder seg til å gå på konsert med en av sine favoritt-divaer, Gwladys Probert. På vei til en tilstelning ved universitetet i Oxford blir Probert skutt ned og drept. Morse er knust, men han påtar seg likevel å etterforske saken for å finne morderen og motivet.

Sammenheng
Probert var ikke den eneste som skulle bli hedret ved tilstelningen på universitetet. Den usympatiske forretningsmannen Andrew Baydon var også til stede. Var Baydon det egentlige målet til snikskytteren? Og er det i tilfellet en sammenheng mellom Baydons omstridte byggeprosjekter og mordet på forretningsmannen Neville Grimshaw?

Om serien
Programmene med inspektør Morse har fenget store seerskarer – både i hjemlandet og internasjonalt. Selv om Morse er en smågretten og taus politimann med større sans for godt øl og pompøs klassisk musikk enn sosial omgang med andre mennesker, har han maktet å fascinere og engasjere seerne. Morse' (man får aldri vite fornavnet hans) små grå kverner, funderer og analyserer uavlatelig, og som regel kommer han frem til løsningen. Da får det heller være unnskyldt at han ikke fyrer av skudd eller kjappe replikker i tide og utide. Historiene er basert på Colin Dexters romaner.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt kriminalserie fra Carlton International.
Produksjonsår: 1990
Originaltittel: Inspector Morse: Twilight of the Gods
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

I de viktigste rollene:
John Thaw (inspektør Morse), Kevin Whately (sersjant Lewis), Sir John Gielgud (Lord Hinksey), Jean Anderson (Lady Hinksey), Sheila Gish (Gwladys Probert), Robert Bardon (Andrew Baydon), Celia Montague (Adele Baydon), Rachel Weisz (Arabelle Baydon), Elaine English (Tammy), Alan David (Sir Watkin Davies), John Bluthal (Victor Ignotas), Julian Curry (Alan Cartwright).