Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. mars 2012 kl 21.30 Bokprogrammet: Hvordan leve videre?

Å miste noen man elsker


Å miste noen man elsker er uforståelig smertefullt. Hvordan skriver forfattere om sorg?

Hvordan setter man ord på opplevelsen av å miste et barn, en ektefelle? Forfatterne vi møter i bokprogrammet har alle skrevet om sorg med ulike utgangspunkt og metoder.

Merete Morken Andersen er gjest gjennom dette programmet. Da hun skrev "Hav av tid" tok hun opp et meget alvorlig tema - det å miste et barn til selvmord. Boken mottok kritikerprisen i 2002, og hun har siden veiledet flere i det å skrive om sorg.

Joan Didion
Siss Vik har tatt turen til New York for å møte forfatter og journalist Joan Didion (f.1934). Didion er kjent for sin analytiske kritikk av det amerikanske samfunnet gjennom sine essays og bøker. Etter å ha mistet mannen i 2003 og datteren i 2005 har Didion skrevet to bøker om sorgen hun selv opplevde. Vi snakker med Didion om hvordan skrivingen hjalp henne å analysere egen sorg, og om hvordan det kunne hjelpe henne å forstå det uforståelige.

Hymne til livet
Den franske operaregissøren Michel Rostain debuterte i 2011 med romanen "Sønnen". Historien er fortalt fra den avdøde sønnens perspektiv. I møte med Rostain forteller han at "å miste et barn er det mest grusomme man kan oppleve, men jeg ville likevel at boken min skulle bli en hymne til livet".

Stig Sæterbakken
Høsten 2011 ga Stig Sæterbakken (f.1966-2012) ut "Gjennom natten" bare måneder før sin tragiske bortgang i vinter. Boken handler om en tannlege som mister sin sønn i selvmord. Boken fikk P2-lytternes romanpris i år. Bokprogrammet har invitert Bjørn Floberg til å lese fra åpningen av boken, som var spesielt vektlagt av juryen i deres avgjørelse.

Egenprodusert litteraturprogram 2011 / 2012
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Presseansvarlig : Sarah Jordanson Fauske, Sarah Jordanson Fauske Tlf: 415 06 747/ 23044064
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice,Publikumservice Tlf: 815 65 900.