Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. juli 2000 kl 23.15 Nattkino: Svart gull

Nattkino: Svart gull (t)


NRK1 lørdag 22.juli kl 23.15
Nattkino: Svart gull

Drømmen om oljerikdom

Mr. Cox er på evig leting etter olje, og havner en dag i den lille byen Henrietta. Ved hjelp av ukonvensjonelle metoder klarer han å overbevise Don Day, en lokal bonde, om at han har mengder med olje på eiendommen sin.

Robert Duvall spiller hovedrollen som Mr. Cox i denne bittersøte historien som utspiller seg i Texas i 1935. Filmen følger en liten gruppe mennesker som får sitt enkle liv snudd på hodet av en mann som nekter å gi opp troen på seg selv og dem rundt ham.

Mr. Cox streifer omkring i Texas på leting etter olje - det svarte gull. Han har et spesielt talent for det, og har hjulpet mange til rikdom. Men han har ennå ikke funnet sin egen oljekilde.

I 1935 har Mr. Cox bare en koffert og en katt som han kan si han eier. Han blir overrasket av en fryktelig sandstorm og blir tvunget til å søke ly på en bondegård som Don og Cora Day (Adrian Quinn/Frances Fisher) eier. De har tre døtre og må slite hardt for å få endene til å møtes.

Mens han oppholder seg på denne farmen nær småbyen Henrietta, får Mr. Cox en følelse av at det kan befinne seg en oljekilde på gården. Familien mistenker ham for å være en lykkejeger og ber ham forlate gården. Men Mr. Cox insisterer på å finne ut om det virkelig finnes olje her. Han oppsøker en gammel venn, Big Dave (Brian Dennehy), som takket være Mr. Cox nå er blitt en oljebaron. Men Big Dave har kort hukommelse og nekter å hjelpe. Mr. Cox har imidlertid tenkt ut en plan for hvordan han skal få Big Dave til å gi ham den nødvendige finansielle støtten til prosjektet.

NRK1 lørdag kl 23.15
Tidligere sendt 25.9.99

Bilde
Mr. Cox (Robert Duvall) reiser rundt i Texas i selskap med katten og alle sine eiendeler i en koffert. Han har en drøm om en gang å finne olje.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1995)
Originaltittel: The Stars fell on Henrietta
Regi: James Keach
I rollene: Robert Duvall, Aidan Quinn, Frances Fisher m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41