Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 23. september 2004 kl 21.35 Emmy 2004

"Sopranos" og "Presidenten" nominert

James Gandolfini, ruvende frontfigur i
James Gandolfini, ruvende frontfigur i "Sopranos", er blant de nominerte i klassen Beste mannlige skuespiller, drama. Serien "Sopranos" er også nominert i klassen Beste dramaserie. (Foto: HBO)
Både "Sopranos" og "Presidenten", som for tiden sendes på NRK, er nominert i flere kategorier under årets Emmy-utdeling som finner sted søndag 19. september.

"Sopranos" er blant annet nominert i kategoriene Beste drama-serie og Beste mannlige skuespiller, drama. James Gandolfini er her plukket ut sammen med blant andre Kiefer Sutherland for rollen i "24" og Martin Sheen for rollen i "Presidenten". "Sopranos" og "Presidenten" er stiller også i kategorien Beste kvinnelige skuespiller, drama, med henholdsvis Edie Falco og Allison Janney.

Komedie
I kategorien Beste komedie finner vi kjente gjengangere som "Alle elsker Raymond" og "Sex og singelliv". En serie som kanskje ikke er så kjent for norske seere, men heller ikke helt ukjent, er "Curb Your Enthusiasm". Handlingen er spunnet rundt Larry David, mannen som i flere år var skrivekompanjong med Jerry Seinfeld. De siste to nominerte i denne kategorien er "Arrested Development" og "Will & Grace".

I klassen Beste skuespiller, komedie, finner vi nettopp Larry David sammen med Kelsey Grammer ("Frasier"), Matt LeBlanc ("Friends"), Tony Shalhoub ("Monk") og John Ritter ("8 Simple Rules").

De nominerte i kategorien Beste kvinnelige skuespiller, komedie, er Patricia Heaton fra "Alle elsker Raymond", Jennifer Aniston fra "Friends", Jessica Parker fra "Sex & singelliv", Bonnie Hunt fra "Life with Bonnie" og Jane Kaczmarek fra "Malcolm in the Middle".

I tillegg deles det ut flere priser, blant annet for beste manus, regi, reality-program og biroller i forskjellige typer serier.

"Seks fot under", som i fjor var nominert til hele 16 priser, er ikke med i år.

Amerikansk produksjon
Pressekontakt:Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
LENKER
  • Les mer