Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 9. september 2006 kl 21.40 Niern: Kven er Earnest?

Ærlighet varer lengst?

Jack Worthing (Colin Firth) lever et dobbeltliv.
Jack Worthing (Colin Firth) lever et dobbeltliv.
Filmversjonen av Oscar Wildes forviklingskomedie "The Importance of Being Earnest" byr på stjernefirkløveret Colin Firth, Rupert Everett, Frances O'Connor, og Reese Witherspoon i de største rollene.

"The Importance of Being Earnest" ble urframført i 1895 og anses for å være et høydepunkt i Oscar Wildes forfatterskap. Her utleveres den dekadente overklassen gjennom tøylesløse opptrinn og verbale krumspring.

I sentrum for handlingen står ungkarene Jack og Algy, to selvopptatte spradebasser som er travelt opptatt med livets absolutte bagateller. De skifter stadig identitet for å unnslippe ubehagelige forpliktelser og innpåslitne kreditorer. Dobbeltlivet fungerer upåklagelig helt til de begge havner på frierføtter.

Fiktiv bror
Når Jack inntar Londons uteliv som sin ikke-eksisterende bror Ernest, starter problemene. Han bestemmer seg nemlig for å fri til bestevennen Algys kusine, Gwendolyn. Hun tror skjebnen hennes er å gifte seg med en mann som heter Ernest, og takker ja til frieriet, uvitende om Jacks bedrag.

Gwendolyns mor, den svært dominerende Lady Bracknell, har imidlertid andre framtidsplaner for sin datter. Snart blir det avgjørende for Jack å kvitte seg med Ernest og bevise sitt fornemme opphav.

Britisk romantisk komedie (2002)
Originaltittel: "The Importance of Being Earnest"
Med Colin Firth (Jack Worthing), Rupert Everett (Algy Moncrieff). Frances O’Connor (Gwendolyn), Reese Witherspoon (Cecily) og Dame Judi Dench (Lady Bracknell)
Regi: Oliver Parker
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900