Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. november 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Farmasi og psykologi

Spaneren Church (Peter Phelps) i
Spaneren Church (Peter Phelps) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
To millioner australske dollar på bordet takk, eller så blir medisinene forgiftet med stryknin! Dette er trusselen en pengeutpresser framsetter mot et legemiddelfirma. Tiden skal vise seg å bli knapp for Church, MacKenzie og de andre i spanergruppen i Melbourne.

Church prøver så godt han kan å lokke sannheten om den forgiftede medisinen ut av mannen som direktøren i legemiddelfirmaet peker ut som mistenkt for utpressingen. Church og den mistenkte tilbringer hele kvelden og natten på pub. Men når tenker mannen å oppsøke stedet der pengene er plassert?

Gode råd dyre
Det går til sist så langt at et barn blir forgiftet av tabletter som stammer fra legemiddelfirmaet. Utpressingspengene er for lengst plassert på en søppelplass, men ingen kommer for å plukke dem opp. Da kommer meldingen om at barnet er dødt…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57