Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. mai 2001 kl 19.55 Forviklingar

Kompromitterende møte

Jessica (Katherine Helmond) har opplevd en kjedelig episode hos elskeren sin og søker trøst hos søsteren Mary (Cathryn Damon).
Jessica (Katherine Helmond) har opplevd en kjedelig episode hos elskeren sin og søker trøst hos søsteren Mary (Cathryn Damon).
Corinne oppsøker sin elsker, tennislæreren Peter, og blir sjokkert over å finne moren Jessica der. Hennes usammenhengende forklaringer bare forsterker Corinnes mistanke om at det foregår noe som ikke tåler dagens lys.

Jessica, som fortsatt tror at datteren er en uskyldig jomfru, blir svært fortvilet over den uheldige episoden og søker trøst hos Mary. Søsteren overtaler Jessica til å bryte med Peter én gang for alle, men det er lettere sagt enn gjort.

Også Jessicas ektemann Chester har problemer på kjærlighetsfronten. Hans sjalu og krevende sekretær, Claire, overrasker ham under et stevnemøte med en annen elskerinne, og steller i stand en fryktelig scene.

Danny har fått i oppdrag av mafiasjefen å ta livet av sin egen stefar. Men den intetanende Burt unnslipper det ene utspekulerte drapsforsøket etter det andre…

Om serien
Snart 20 år er gått siden ”Forviklingar” (Soap) rullet over norske tv-skjermer. Nå vises den elleville såpesatiren igjen på NRK1. Serien var meget kontroversiell i USA på grunn av sin uærbødige behandling av temaer som sex, homofili, kristendom og rasefordommer. Samtidig hadde den en stor og trofast seerskare, og i dag har den status som en klassiker innen komediesjangeren.

I sentrum for de usannsynlige forviklingene står familiene Tate og Campbell, som begge består av en gjeng mildt sagt eksentriske personligheter. Overhodet i den velstående Tate-familien er Chester, som er notorisk utro mot sin skrullete kone Jessica. De har tre barn: den sexfikserte Corinne, den mer tilbakeholdne Eunice og den nebbete 14-åringen Billy. Til husholdningen hører også den respektløse og allvitende tjeneren Benson og Jessicas senile far, som bare kalles for Majoren. Han har ikke fått med seg at den andre verdenskrigen er slutt og utkjemper stadig tapre slag.

På den andre siden av byen bor Mary Dallas Campbell, Jessicas yngre søster. Mary er gift med lønnsslaven Burt Campbell, som har et meget anstrengt forhold til sine to sønner – Danny, som er involvert i mafiaen, og Jodie, som er homofil.

Tidligere sendt 1. juli – 30. september 1981

Amerikansk komiserie
Originaltittel: Soap
Introduksjon: Harald Mæle
I rollene bl.a.: Katherine Helmond, Robert Mandan, Cathryn Damon, Richard Mulligan og Robert Guillaume
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilde
Jessica (Katherine Helmond) har opplevd en kjedelig episode hos elskeren sin og søker trøst hos søsteren Mary (Cathryn Damon).