Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. september 2007 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Saue-tyver i Aidensfield

Politikonstabel Rob Walker (Jonathan Kerrigan) på sporet av sauetyver i
Politikonstabel Rob Walker (Jonathan Kerrigan) på sporet av sauetyver i "Med hjarte på rette staden". (Foto: Granada International)
En bande med sauetyver blir overrasket mens de er ute på et raid. Samtidig blir det dramatikk for en av doktor Helens gravide pasienter

Da tyvene skal til å jage en saueflokk inn i en ventende trailer, kommer Frank Mirfield forbi i bilen sin. Han hopper ut og gjør anrop. To av tyvene tvinger ham tilbake i bilen og dytter den utfor en bakke.

Da politiet senere på dagen finner Mirfield liggende bevisstløs i en veigrøft, går alarmen.

Toxoplasmose
Doktor Helen avlegger visitt hos ekteparet Parson. Fru Carol Parson er gravid, og Helen legger merke til at ektemannen Terry Parson har en rennende nese. Selv hevder han at han ikke er forkjølet og har det fint.

Etter en tid utvikler Helen de samme symptomene som mannen. I all hast blir hun lagt inn på sykehuset, der hun aborterer. Prøvene viser at hun har fått toxoplasmose, som mennesker kan få fra katters avføring. Men hvordan kan fru Parson ha blitt smittet?

Da konstabel Rob Walker henter inn mer informasjon om toxoplasmose, viser det seg at katter også kan gi det farlige viruset til søyer i forbindelse med lamming. Walker legger to og to sammen og undrer: Kan Terry Parson være en av sauetyvene?

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2005)
Originaltittel: Heartbeat (serie 15)
Kveldens episode: The dying of the light
Produsert av: Granada International
Med bl.a. William Simons (Alf Ventress), Peter Benson (Bernard "Bernie" Scripps), Sophie Ward (Helen Trent), John Duttine (George Miller), Derek Fowlds (Oscar Blaketon), David Lonsdale (David Stockwell), Tricia Penrose (Gina Ward), Jonathan Kerrigan (Rob Walker), Mark Jordon (Phil Bellamy), Gwen Taylor (Peggy Armstrong)
kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, Steinar Dahl
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900,
Mer om serien: http://www.itv.com/page.asp?partid=1876
info@nrk.no