Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 7. januar 2002 kl 20.10 På Jamies kjøkken i New York

Jamies førjulstid i New York

Jamie Oliver er på besøk i New York. (Foto: Mike Brennen)
Jamie Oliver er på besøk i New York. (Foto: Mike Brennen)
Den populære kokken Jamie Oliver som har tatt turen til New York for å hospitere hos en av de store kokkene i verdensbyen i førjulstiden. Han har fått husly hos sin gode kamerat Dwayne, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven som gjestekokk.

- Vi kokker drar ofte ut i verden for å jobbe gratis for andre restauranter og kokker. Det gjør vi for å få inspirasjon til videre karriere, eller for å få jobb, sier Jamie som er svært fornøyd med restauranten og kjøkkensjefen han skal hospitere hos. - Restauranten er fantastisk, og mannen jeg skal jobbe for er en av de virkelig store i New Yorks kokkemiljø. Jeg er både nervøs og spent.

Sushi
Før Jamie tar fatt på oppgaven som hospiterende kokk, får han boltret seg på kjøkkenet hos Dwayne der han lager varm sjokolade og pannekaker med bacon.

Dwaynes kjøkken er også stedet Jamie liker best når han har fri fra hospitanttjenesten som etter hvert gir ham travle dager. På kameratens kjøkken prøver han ut de nye tingene han har lært, blant annet lager han sushiruller.

- Sushiruller er den ultimate partymaten, og morsomt å lage, sier Jamie, og vi skal se at også Dwayne lar seg imponere av vennens kokkekunnskaper.

Som seg hør og bør når man gjester New York, tar Jamie seg også en tur ut, og naturligvis besøker han supermarkedene og matmarkedene i storbyen.

Et av resultatene fra handleturen blir noe Jamie kaller en Julebombe, der iskrem er en av hovedingrediensene. En spennende førjulstid ligger foran den engelske kokkens føtter.

Andre ting han lager under besøket i New York er:
Gris med fersken
Musling med purreløk

Britisk matserie i fire deler fra BBC Worldwide
Originaltittel: The Naked Chef
Kokk og programleder Jamie Oliver
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. Jamie Oliver er på besøk i New York. (Foto: Mike Brennen)
2. Jamie tar seg en tur på matmarkedene i storbyen. (Foto: Mike Brennen)
3. Jamie får oppleve New York på nært hold. (Foto: Mike Brennen)


LENKER
  • For oppskrifter  
  • For mer info