Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. desember 2012 kl 22.30 Migrapolis: Nå er det jul igjen!

Slik gjør vi det hos oss


Feirer du jul? Migrapolis-reporter Rajan Chelliah får spørsmålet hvert eneste år. Han gir gaver, spiser julemat og pynter juletre. Hva annet gjør en ekte juleentusiast?

Rajan drar til Tromsø for å lodde stemningen. Ishavsbyen har blitt kåret til verdens tredje beste by å feire jul i. Nå setter tromsøværingene alle krefter i sving for å kapre førsteplassen.

Bjørn Jarle Sørensen gir byens innvandrere opplæring i julenissefaget, mens Anna Selander fra Kirkens Bymisjon arrangerer pepperkakeverksted for minoritetsungdom. De lurer på hvorfor julaften er så privat, og om det skal skåles kun mellom nære familiemedlemmer.

Er all julepynt lov?
Reporter Vegard Thomas Olsen reiser hjem til Kongsberg og treffer Camilla. Hun er byens eneste konverterte muslim og ser det som upassende å smykke huset med kors og julestjerner. Det holder med kubbelys og glitter på hijaben.

På Nøtterøy møter Olsen en annen konvertitt. Per Yousef Assadiq er profilert i media som radikal muslim, men synes jula blir fattig uten engler og julesokk hjemme hos mamma og pappa.

Om få dager vil julefreden senke seg over stuer med eller uten engler og nisser.

Egenproduksjon, 2012.
Kontaktadresse for presse presse@nrk.nono tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Programmets hjemmeside www.nrk.no/migrapolis