Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. desember 1998 kl 22.30 Økotrim

Økotrim

NRK1 onsdag 16. desember kl 22.30
Økotrim

Fokus på aksjefond
Desember er den store måneden for AMS-sparerne. Programleder Steinar Mediaas fokuserer i årets siste sending på aksjefond. Hvorfor er aksjefond for menigmann så dyre, og hvorfor er avkastningen så dårlig?
Mediaas har snakket med sjefen for vårt største fond, oljefondet, Knut N. Kjær og lederen for Avansefondene, Arnfinn Kirkenes.
I studio sitter siviløkonom Jon Erland Madsen. Han råder folk til ikke å overlate sine sparepenger til dyre og dårlige forvaltere. Folk flest kan gjøre det billigere uten profesjonell hjelp.
Økotrim ser også på bankenes float- inntekter. Bankene tjener en milliard ekstra i året ved å være sene betalere. Dette vil det nå komme et forbud mot.
Vi får også nyttige tips om hvordan vi skal betale regningene våre best og billigst mulig. Reporter Sølve Stang har sjekket de forskjellige ordningene, og variasjonene er ekstreme!
Økotrim retter også søkelyset mot temaet \"skatt og utleiebolig\". En pensjonist, som bor på pleiehjem, lurer på om han blir fritatt for skatt på leiligheten han leier ut. Og hva med han som får tjenestebolig? Kan han leie ut leiligheten sin skattefritt?
Mediaas har også en stor \"julegave\" til seere i Oslo-området. Økotrim forteller i kveld hvor man kan få kjøpt billigst bensin!
NRK1 onsdag kl 22.30
Reprise NRK2 tirsdag 22.12. kl 22.30

Egenprodusert fakta
Redaktør og programleder: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Prosjektleder: Liv Clemens, tlf, 23049669
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123