Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. januar 2002 kl 22.10 Detektimen: Politiagentene

Det store bankranet

Agent Peter Church (Peter Stone) bekymrer seg mer og mer for operativ leder Ellen Mackenzie (Anita Hegh) i
Agent Peter Church (Peter Stone) bekymrer seg mer og mer for operativ leder Ellen Mackenzie (Anita Hegh) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Agent Church infiltrerer en bande som planlegger det store bankranet. Men i hvilken bank? Dessuten er han bekymret for operativ leder i avdelingen, Ellen Mackenzie, som er inne i en dyp personlig krise.

Men Church må legge sine bekymringer på hylla for en stund – noe er i ferd med å gå forferdelig galt med dekkoperasjonen mot ransbanden. Trass i hans forsøk på å skaffe informasjon, får han ikke brakt på det rene hvilken bank banden vil slå til mot.

Spaningsavdelingens nye agent Danniella ”Danni” Mayo klarer til slutt å snuse opp hvilken bank banden har i kikkerten. Men idet startsignalet går, og banden setter seg i bevegelse, befinner Church seg i Sydney, flere tusen kilometer vekk fra Melbourne der banken ligger…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen Mackenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) var gruppens trygge klippe, men havnet i et bakholdsangrep og er for tiden satt ut av spill. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) nettopp begynt ved avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Ellen McKenzie, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane
Wilson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Agent Peter Church (Peter Stone) bekymrer seg mer og mer for operativ leder Ellen Mackenzie (Anita Hegh) i “Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)