Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. januar 2005 kl 19.55 Memo

Veteraner blant deltakerne

Elisabeth Andreassen og Jahn Teigen er deltakere i kveldens program. (Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix)
Elisabeth Andreassen og Jahn Teigen er deltakere i kveldens program. (Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix)
Ekstra stor Grand Prix-stemning blir det i kveldens Memo når både Benedicte Adrian, Elisabeth Andreassen og superveteran Jahn Teigen er deltakere i den musikalske spørreleken.

Programleder Ivar Dyrhaug er klar med nye gjester som både skal konkurrere i spørrelek og presentere gamle Grand Prix-låter. Benedicte Adrian har med seg Espen Beranek Holm på sitt lag, og de skal konkurrere mot Bettan og Jahn Teigen i selve spørsmålsrunden. Sistnevnte har vært med hele 14 ganger i MGP, og dermed burde han jo kunne en del om denne musikk-konkurransen.

Artisten Katrine Strugstad er musikalsk gjest i kveldens program, og hun skal fremføre sin egen versjon av Carolas udødelige slager "Fångad av en stormvind".

Og Memos eminente husband med Christin Bastiansen og Odd René Andersen er selvfølgelig på plass for å fremføre kjente låter fra MGP i forbindelse med dagens spørsmål.

Ukens MGP-artister
Kathrine Strugstad er 29 år gammel og kommer opprinnelig fra Trøndelag. Hun har sin utdannelse fra musikkonservatoriet i Trondheim. Etter endt utdannelse flyttet hun til Oslo, hvor hun har etalbert seg som musikal artist. Kathrine både synger og danser. Hun har aldri før deltatt i Melodi Grand Prix, så litt ekstra spenning knyttes det opp til hennes bidrag "Velvet blue" som er skrevet av Arve Furset og Gerard Borg.

Jorun Erdal kommer opprinnelig fra Oppstryn , men har hele sin artistiske karriere bodd i Oslo. Jorun er artisten som har lært mens hun har praktisert. Siden 1987 har hun levd av å være freelance musiker. På store deler av 90-tallet jobbet hun blant annet med Hege Schøyen og Øyvind Blunck. I tillegg har hun jobbet mye som revyjente og som sanger på ulike event. Det er andre gangen Jorun deltar i Melodi Grand Prix. Hennes første Grand Prix opplevelse var i 2000. Hun stiller i år med sangen "I am rock`n roll" som er skrevet av svensken Claes Andreasson.

Om Memo
2005 er jubileumsår for Melodi Grand Prix. Sangkonkurransen fyller 50 år, og dette danner utgangspunktet for den musikalske spørreleken Memo.
I hvert program er det deltakerlag med kjendiser som skal svare på spørsmål av varierende vanskelighetsgrad om MGP.

Dessuten spiller kjente band og artister live i hvert program. Musikerne får i oppdrag å tolke MGP-låter, både norske og utenlandske, helt på sin egen måte. Span, Farmers Market, Thom Hell og Karin Park er blant dem som skal by på sine versjoner av noen av melodikonkurransens største hiter.

Memo har også sitt eget husband. Det består av kapellmester Steffen Isaksen, Christin Bastiansen og Odd René Andersen står for vokalen, Børre Flyen spiller trommer, Kjetil Dalland er på bass og Kjell Harald Litangen kontrollerer gitaren. Det er et nytt og spennende band som skal bringe god musikk ut til seerne.

Hvert program presenterer en eller flere av artistene som skal delta i den norske finalen av Melodi Grand Prix.

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
LENKER
  • Les mer