Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. oktober 2002 kl 22.30 OJ - alt for Norge

Kongeriket Norge

Tårnfrid og Signy Fardal på galleri. (NRK-foto: Ole Kaland)
Tårnfrid og Signy Fardal på galleri. (NRK-foto: Ole Kaland)
Det er klart for siste del av Otto Jespersens nasjonalistiske serie ”Alt for Norge”, og hva er da mer naturlig for ”royalisten ” Jespersen å avslutte med temaet ”kongeriket Norge”! Tårnfrids gjest er Elle-redaktør Signy Fardal.

Vi vet jo alle at OJ er en kraftig samfunnsrefser, og kongehuset har virkelig fått gjennomgå både på tv og i aviser når Otto spiller hovedrollen. Spesielt et av de nyeste medlemmene i kongefamilien, Sven O. Høiby, har vært offer for Jespersens sleivspark det siste året. Dette har ført til både trusler om søksmål og injurier fra kronprinsessens far, uten at OJ lar seg nevneverdig true.

Kongeriket Norge er jo langstrakt og kontrastfylt, og OJ finner nok en god del å sette fingeren på når det er tema i seriens siste program.

Vi får også se hva Barron Blod har funnet ut om operasjoner, og hvordan sønnen Fenris takler tilværelsen som satanist-sønn. Bonden Duggurd har stadig nye prosjekter, og Birger sliter livet med helsa!

Tårnfrid har i kveld et møte med Elle-redaktør Signy Fardal, og hva er vel mer naturlig for de to karrierekvinnene enn å ta turen ut på byen for å shoppe og nyte kulturlivet. Hva de tar seg til, får du se nærmere på i kveld.

Om serien
Otto Jespersen har med sin nye programserie ”OJ - alt for Norge” satt seg som mål å gjenreise Norges nasjonalånd. I seks deler skal han ta for seg ulike aspekter ved landet vårt på sin sedvanlige selvgode måte. OJ er blant annet ute etter å knuse kritikken mot Helse- og Fattig-Norge.

- Det blir en patriotisk serie, som skal ta for seg det å elske og ære fedrelandet, sier hovedpersonen. Men selv om det blir ”alvorlige” temaer i OJs nye serie, slipper han også fram sine figurer. I tillegg til satanisten Barron Blod og den alltid like optimistiske Birger, har OJ noen nye figurer på lur. Det er blant andre bonden Duggurd, en norsk småbruker som får postordrebrud fra Murmansk levert på døren, snakker med hesten sin og pisser på blikkboks!

NRK Underholdning
Egenprodusert humorserie
Programleder: Otto Jespersen
Prosjektleder: Stina Greaker, 23 04 74 96 (stina.greaker@nrk.no)
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. Tårnfrid og Signy Fardal på galleri. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Signy Fardal og Tårnfrid på shopping. (NRK-foto: Ole Kaland)
3. Tårnfrid er nysgjerrig på hvem Signy Fardal snakker med. (NRK-foto: Ole Kaland)