Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 16. september 2006 kl 21.35 Niern: Mannen fra toget

To skjebner – en drøm

Jean Rochefort (t.v.) og Johnny Hallyday i
Jean Rochefort (t.v.) og Johnny Hallyday i "Mannen fra toget". (Foto: Sandrew Metronome)
Møtet mellom to menn som har valgt motsatte veier i livet, skildres i den franske filmen "Mannen fra toget". Vennskap og drømmen om et annet liv skal komme til å binde dem sammen.

En mann går av toget i en søvnig fransk småby. På apoteket treffer han en snakkesalig, pensjonert poesilærer som blir interessert i den tause nykomlingen.

Siden byens hotell er stengt, tar den fremmede imot tilbudet om å bo i lærerens herskapelige hus noen dager. I løpet av de nærmeste dagene utvikler det seg et vennskap mellom de to basert både på respekt og nysgjerrighet.

De oppdager begge at de gjerne skulle levd annerledes – mer som den andre. Og begge har en viktig avtale kommende lørdag: Den fremmede skal utføre sitt siste bankran, mens læreren skal gjennomgå en hjerteoperasjon.

Kammerspill
Patrice Lecontes film er et stillferdig kammerspill der Johnny Hallyday og Jean Rochefort byr på skuespill av ypperste klasse.

Johnny Hallyday, som spiller den fremmede, har vært en rockelegende i hjemlandet siden begynnelsen av 60-tallet, og fikk tidlig merkelappen "Frankrikes svar på Elvis". Han har også medvirket i om lag 30 filmer.

Jean Rochefort er en av Frankrikes mest populære skuespillere, med en filmkarriere som favner fem tiår og nesten 100 filmer.

Regissøren Patrice Leconte er kjent for filmer som "Mannen i vinduet", "Frisørens ektemann" og "Pikene på broen".

Fransk spillefilm fra 2003
Originaltittel: L’homme du train
Regi: Patrice Leconte
Med: Jean Rochefort og Johnny Hallyday
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte NRKs publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no