Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. juni 2004 kl 22.15 Kar for sin kilt

Vilt i kilt

Archie (Alaistair Mackenzie) mellom halvbroren Paul (Lloyd Owen) og hustruen Lexie (Dawn Steele). (Foto: BBC)
Archie (Alaistair Mackenzie) mellom halvbroren Paul (Lloyd Owen) og hustruen Lexie (Dawn Steele). (Foto: BBC)
Kar for sin kilt, dramaserien med handling fra det skotske høylandet, kommer med ti nye episoder på NRK.

Det er klart for den femte sesongen av Kar for sin kilt: Etter bryllupsreisen jorden rundt føler herren til godset Glenbogle, Archie, at han trenger nye utfordringer. Tenker han tilbake på sitt ukompliserte jetset-liv, da han var ungkar og drev restaurant London?

Overfor Archie kommer Lord Killwillie med et fristende tilbud som vil bety flytting til New York. Det går ut på å være manager for en restaurant lorden skal åpne i verdensmetropolen.
Archie tar imot tilbudet.

Dorothy, høyt på sky
Samtidig er lord Killwillies snobbete søster, Dorothy, flyttet fra London og har installert seg på godset. Dorothy viser seg fort å bli en sann prøvelse for sine omgivelser. Blant annet vil hun ha et eldre ektepar kastet ut fra en lite hus som ligger på bror Killwillies eiendom.

Bomben und Granaten
Duncan besøker sin gamle onkel på eldresentret. Onkel Angus spør om han kan lagre noen krigsminner for seg oppe på Glenbogle. Som sagt, så gjort. Men hva Duncan ikke vet, er at det gjemmer seg en tysk krigsbombe blant "minnene".

Duncan plasserer alt sammen i kjelleren på Glenbogle. Da Archie oppdager hva som står i kjelleren, gjør han anskrik. Da Duncan og Archie forsøker å deaktivere bomben, går noe galt.

Om serien
Kar for sin kilt er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie: Uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert har han avfunnet han seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle. En ukjent halvbror av Archie, Paul (Lloyd Owen), er nylig ankommet helt ut av det blå - til mor Mollys (Susan Hampshire) store fortørnelse, fordi han er et resultat av avdøde far MacDonalds sidesprang.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 5)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Susan Hampshire, Alaistair Mackenzie, Dawn Steele, Hamish Clark og Alexander Morton
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer