Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 31. mars 2001 kl 20.10 En musikalsk helaften

Hovedscenen


NRK2 lørdag 31. mars kl 20.10
Hovedscenen En musikalsk helaften

Korps for alle penga!

Ragnhild Veire Berg tar i kveld for seg korpsets muligheter. Først blir det en forestilling med 68 unge amerikanske messingblåsere, slagverkere og danseartister. Deretter blir det gjensyn med Norsk Militær Tattoo 2000 fra Oslo Spektrum, med Rune Gokstad som programleder.

\"Blast!\" er tittelen på en energisk forestilling som blander messingblåsere og slagverkere, danseartister, artistisk lyssetting og \"special effects\". Målet er å skape en ny måte å presentere korpsmusikk på.

Til forskjell fra for eksempel symfonikonserter er de medvirkende i \"Blast!\" i konstant bevegelse. Musikken er arrangert for å passe til og stimulere dansernes bevegelser. \"Blast!\" var en sensasjon på scenen i London, hvor publikum fikk oppleve en ekte amerikansk kunstform, presentert på en teaterscene.

Musikalske høydepunkter inkluderer Maurice Ravels \"Bolero\", \"Appalachian Spring\" og \"Simple Gifts\" av Aaron Copland, \"Medea\" av Samuel Barber, \"Land of Make Believe\" av Chuck Mangione og \"Officer Krupke\" fra Leonard Bernsteins \"West Side Story\".

Norsk Militær Tattoo
I dette familieshowet fra Oslo Spektrum møter vi blant andre Forsvarets Stabsmusikkorps og Det store Tattoo-koret under ledelse av Frode Thingnæs. Fra New Zealand kommer en ung kvinnelig drilltropp, og som vanlig briljerer H.M. Kongens Gardes Drillkontingent. Rune Gokstad leder showet, som ble sendt første gang i romjulen i fjor.

NRK2 lørdag kl 20.10

\"Blast!\" - amerikansk produksjon
Norsk Militær Tattoo - egenprodusert underholdning
Programleder Ragnhild Veire Berg
Prosjektleder Per Erik Kise Larsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Rune Gokstad mellom staute gardister (NRK- foto: Ole Kaland)