Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. august 2006 kl 19.30 Michael Palin i Himalaya

Palin ved reisens slutt

Michael Palin utforsker det bortgjemte kongedømmet Bhutan i siste episode av sin reiseserie. (Foto: Basil Pao, BBC)
Michael Palin utforsker det bortgjemte kongedømmet Bhutan i siste episode av sin reiseserie. (Foto: Basil Pao, BBC)
I det bortgjemte kongedømmet Bhutan befinner Michael Palin seg igjen i nomadenes rike og får skue Himalayas tinder for aller siste gang.

I Bhutan besøker Michael Palin landets mest kjente byggverk, klostret Taktshang eller "Tiger’s Nest" (tigerens rede), som klynger seg til fjellsiden 900 meter over byen Paro.

Så begir han seg ut på en fottur i fantastisk natur mot fjellet Chomolhari. I basecamp møter han nomaden Dorij, som elsker å synge "kulokk" for jakkveget sitt.

På bar med kongens fettere
I byen Paro tar Palin del i den store buddhistfestivalen som finner sted hvert år, før turen går videre til hovedstaden Thimphu. Her går han på bar med kongen av Bhutans fettere, Dasho Benji og Ashi Khendum, og diskuterer reinkarnasjon og jakten på lykken. "Bhutan Mist", den lokale whiskyen, setter en ekstra spiss på festlighetene.

Fra Thimphu reiser Michael Palin og Benji østover gjennom den vakre Popshika-dalen. Her har den sjeldne svarthalsede tranen sin hekkeplass. Den eventyrlige reisen avsluttes i verdens tettest befolkede land, Bangladesh, der Palin drar ut i båt for å utforske Bengal-bukten.

Om serien
Tv-personligheten, skuespilleren, humoristen og globetrotteren Michael Palin har de senere årene hatt stor suksess med sine reisebrev fra nær sagt alle verdenshjørner. I sin nyeste ekspedisjon for BBC, den sjette i rekken, har han tatt turen til det indre Asia og verdens høyeste fjellkjede.

I seks episoder følger vi den sjarmerende og entusiastiske turisten på en over tre tusen kilometer lang reise som byr på prøvelser og farer, men også gleder og nye vennskap. I løpet av turen skal vi bli med til Pakistan, India, Nepal, Tibet, Kina og Bhutan, før vi begir oss ned til slettene i Bangladesh.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk reiseserie i seks deler
Originaltittel: Himalaya With Michael Palin
Produksjon: Prominent Television for BBC (2004)
Programleder: Michael Palin
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18/988 588 80