Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 22. september 2009 kl 21.25 Life on Mars

Heroin i sirkulasjon

Politikollegene til Sam Tyler i hans tilværelse i 1973. (Foto: BBC)
Politikollegene til Sam Tyler i hans tilværelse i 1973. (Foto: BBC)
Avdelingsleder Gene Hunt og teamet blir tilkalt til stedet der en ung mann – Dipack - nettopp er blitt skutt. Som vanlig trekker Hunt raske slutninger og konkluderer med at skuddvekslingen er relatert til narkotikamiljøet. Han finner nemlig en pose med hvitt pulver på den døde mannens kropp.

Sam må som vanlig forsikre seg om at sjefens litt for raske slutninger ikke feller noen urettmessig, i dette tilfellet innvandrermiljøet.

Overdosedødsfall
Stoffet i posen viser seg å være av den samme typen heroin som nylig tok livet av en ung bruker på den andre siden av byen. Hunt bestemmer seg for å personlig sørge for at stoffet ikke under noen omstendighet skal spre seg mer i Manchesters gater. Er det noe Gene Hunt hater mer intenst enn noe, så er det folk som tjener seg rike på narkotika.
Den lokale Toolbox Terry er heller ikke fornøyd med de nye dopleveransene, og han går inn for å kvitte seg med giftstoffene på sin egen måte. Det gjør han ved å torturere en han mener er en mistenkelig dealer, og overbetjent Hunt lar ham gladelig holde på.

Laylas hemmelighet
Mens Dipack som ble skutt ligger såret på sykehuset, befinner den forvirrede kjæresten hans Layla seg i en svært presset situasjon der hun ikke vet hvem hun kan stole på. Da hun kommer i kontakt med Sam Tyler, blir hun overrasket over hans svært tolerante holdning til at hun er sammen med en afrikansk mann. Forhold på tvers av raser er jo slett ikke sett på som stuerent hos politiet anno 1973. I løpet av etterforskningen utvikler Sam og Layla et sterkt bånd seg i mellom – særlig da Sam avslører Laylas hemmelighet.

Om serien
Helt siden etterforsker Sam Tyler våknet opp fra koma etter en alvorlig bilulykke, har tilværelsen hans vært i utakt. Nærmere bestemt i 33 år. Livet han hadde i 2006 er snudd på hodet, og litt etter litt begynner hverdagen hans å ta form i 1973.

Sam har etablert seg som politimann, men hans lidenskapelige, samvittighetsfulle og moderne måte å være politimann på skurrer med 70-tallets politisystem. Han skiller seg kraftig ut fra sine kjederøykende, trangsynte, teknologisk tilbakestående, korrupte og hårete kolleger.

Sam jobber også intenst med å skjønne hva som har skjedd med livet hans. Det å bli flyttet 33 år tilbake i tid er merkelig i seg selv, men det dukker stadig opp flere og flere spørsmål i hans eksistens om hva som er ekte og hva som faktisk er "nå". De sannhetene han trodde på i sitt forrige liv blir mer og mer uklare, og hvis det er 1973 som er hans nye virkelighet, hvordan kan han da komme seg hjem igjen til 2006?

Britisk dramaserie i 8 deler (2007)
Produsert av BBC Worldwide
Originaltittel: Life on Mars
Regi: Richard Clark
Produsent: Cameron Roach
Med blant annet Philip Glenister, John Simms og Marc Warren
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900