Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. november 2006 kl 13.05 Langrenn: Sprint, kvinner og menn

600 timer vintersport fra NRK

Klare for 600 timer vintersport på NRK: Bak f v Lars Lystad, Eirik Koren, Arne Scheie, Ove Eriksen. Foran Jon Herwig Carlsen, Kjell Kristian Rike og Ingerid Stenvold. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Klare for 600 timer vintersport på NRK: Bak f v Lars Lystad, Eirik Koren, Arne Scheie, Ove Eriksen. Foran Jon Herwig Carlsen, Kjell Kristian Rike og Ingerid Stenvold. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Med åpningsrenn i langrenn og skiskyting på Beitostølen helga 10 - 12. november går startskuddet for nok en fyldig vintersportsesong på NRK.

- Seerne kan glede seg til mye vintersport på NRK også denne vinteren, sier sportssjef i NRK, Øyvind Lund. Han er stolt over å kunne fortelle om bortimot 600 timer med sendinger der både bredde og mengde er ivaretatt. – Vi har brukt mye tid og krefter på å skaffe oss de nødvendige senderettighetene for vintersporten. Det er en bevisst prioritering av oss, sier han.

Det blir altså rikelig med både langrenn, skiskyting, hopp, alpint og skøyter på NRK1 i vinter. Fra morgen til tidlig kveld blir det sportssendinger mange helger framover. I tillegg vil NRK2 bli flittig benyttet som avlastningskanal.

Startskuddet går på Beitostølen
På Beitostølen samles både norgeseliten og en rekke utenlandske utøvere både på kvinne- og herresiden. Det blir overføringer herfra både fredag, lørdag og søndag. Samtidig blir det sendinger fra verdenscup på skøyter i Heerenveen og alpin verdenscup i Levi i Finland.

– Dette er den første store sportshelga på NRK1 denne vinteren, sier Øyvind Lund.

Tre VM sentralt
Tre VM på rekke og rad i februar og mars vil stå sentralt: VM i skiskyting i Anterselva i Italia, alpint i Åre i Sverige og ski-VM i Sapporo i Japan.

I tillegg blir det sendinger fra en rekke verdenscuprenn og nasjonale begivenheter innen de ulike grenene.

De gamle er eldst
Øyvind Lund har med seg et solid lag med både veteraner og nye stemmer og fjes til å kommentere de ulike øvelsene. Kjell Kristian Rike, Jon Herwig Carlsen, Lars Lystad, Ove Eriksen og Arne Scheie er stadig på plass, mens for eksempel Eirik Koren er i ferd med å etablere seg som ny førstemann på langrenn.

Blant ekspertkommentatorene er Ine Wigernæs og Espen Bjervig kommet til på langrenn sammen med Torgeir Bjørn som allerede har vært med noen år.

Ingerid Stenvold er blant programlederne i studio.

Tror på de norske
Vintersport er noe av det meste populære NRK sender på tv.

– Seertallene har vært meget gode, og vi har håp om å kunne holde grepet også denne sesongen. Spesielt når de norske gjør det bra, flokker norske tv-seere seg om fjernsynsapparatene. Jeg tror det er godt håp om norske gull også denne sesongen. Vi har en fin miks av nye og gamle utøvere, sier Lund.

Bedre på nett og mobil
Torino-OL viste at det var svært stor interesse for å se vintersport via mobil og nett. NRKs multimediatilbud utvides og lanseres på mer permanent basis foran denne vintersesongen.

NRK P1 er stadig sportskanalen på radio. Det blir egne overføringer samt at Sporten kommer inn med rapporter i de ordinære programmene.


Hovedkommentatorer vinteren 06/07

Langrenn: Eirik Koren med Ine Wigernæs, Espen Bjervig og Torgeir Bjørn som ekspertkommentatorer.

Alpint: Lars Lystad.

Skøyter: Ove Eriksen.

Skiskyting: Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen med Ola Lunde som ekspert.

Hopp: Arne Scheie med Espen Bredesen som ekspertkommentator.

Egenproduksjon fra NRK Sport
Pressekontakt: Jon Annar Fordal, 73 88 16 62/90 71 63 05