Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 8. juli 2006 kl 21.00 Niern: I soverommet

Når det utenkelige skjer i en familie

Ekteparet Matt (Tom Wilkinson) og Ruth Fowler (Sissy Spacek) får store problemer når sønnen blir offer for et brutalt mord
Ekteparet Matt (Tom Wilkinson) og Ruth Fowler (Sissy Spacek) får store problemer når sønnen blir offer for et brutalt mord
Familien Fowler er en lykkelig, amerikansk middelklassefamilie. Ekteparet Ruth og Matt bor i et pent strøk med den unge sønnen Frank som nettopp er ferdig med high school. Han har forelsket seg i en ti år eldre kvinne med et barn. Den sjalu fraseparerte mannen hennes forårsaker tragiske forandringer i familien.

Ruth (Sissy Spacek) er bekymret for sønnens forhold til den eldre kvinnen Natalie Strout (Marisa Tomei), men Matt (Tom Wilkinson) bagatelliserer det hele. Til høsten vil gutten begynne på college, og forelskelsen vil gå over av seg selv, mener faren.

Men den kvelden Frank (Nick Stahl) kommer hjem med en skikkelig blåveis etter et ublidt møte med Natalies eks-mann Richard (Willam Mapother), oppstår en krangel mellom ektefellene. Ruth insisterer på å ringe politiet, mens Matt igjen er unnfallende.

En dag dukker Richard uventet opp hjemme hos Natalie, og vil gjenoppta ekteskapet. Da Richard får øye på Frank, svartner det for ham og han skyter vilt mot gutten som dør av skuddene. Richard blir tiltalt og stilt for retten, men lovens lange arm tar en uventet retning. Morderen blir sluppet fri mot kausjon og kan bevege seg fritt mens han venter på rettssaken.

Mordet på deres sønn skaper store traumer for Ruth og Matt. Matt kaster seg over arbeidet for å døyve smerten, mens Ruth blir mer og mer innesluttet. Hun mister etter hvert all interesse for arbeidet som musikklærer, og tilbringer kveldene med å kjederøyke foran fjernsynet. Tanken på at Richard kan slippes fri etter få år ved å påberope seg selvforsvar, er ingen trøst i sorgen.

Prisbelønt
Både Tom Wilkinson og Sissy Spacek ble belønnet med juryens spesialpris under Sundance Film Festival, og Sissy Spacek ble også kåret til årets beste skuespillerinne av det amerikanske filminstituttet i 2001.

Amerikansk psykologisk drama (2001)
Originaltittel: "In the Bedroom"
Med: Sissy Spacek, Tom Wilkinson, Nick Stahl, Marisa Tomei, William Mapother
Regi: Todd Field
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 /98 87 50 78