Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. april 2007 kl 20.10 Adresse Helsingfors

Årets MGP-finaler sett fra Norden

Adam Duvå Hall fra Danmark, programleder Christer Björkman, Per Sundnes fra Norge, Thomas Lundin fra Finland, Charlotte Perrelli fra Sverige og Eirikur Hauksson fra Island. (Foto: Mark Earthy/SVT)
Adam Duvå Hall fra Danmark, programleder Christer Björkman, Per Sundnes fra Norge, Thomas Lundin fra Finland, Charlotte Perrelli fra Sverige og Eirikur Hauksson fra Island. (Foto: Mark Earthy/SVT)
Et nordisk panel ser nærmere på de 42 bidragene i årets internasjonale Melodi Grand Prix, og Per Sundnes er selvfølgelig på plass for å representere Norge. I kveld sendes det andre programmet i rekken, og Norges Guri Schanke er blant semifinalistene som skal bedømmes.

Programleder Christer Björkman har samlet representanter fra alle de nordiske landene, og i tillegg til vår egen Per Sundnes, kommer Charlotte Perrelli fra Sverige, Thomas Lundin fra Finland, Adam Duvå Hall fra Danmark og Eirikur Hauksson fra Island.

I de tre første programmene tar panelet for seg melodiene i semfinalen 10. mai, mens det fjerde og siste programmet vies de 14 bidragene som er direkte kvalifisert til finalen. I kveld ser vi nærmere på melodi 11 og til og med 19 i semifinalen 10. mai:

11. Albania:
Fredrik Ndoci: "Hear My Plea"

12. Danmark:
DQ: "Drama Queen"

13. Kroatia:
Dragonfly feat. Dado Topić: "Vjerujem U Ljubav"

14. Polen:
The Jet Set: "Time To Party"

15. Serbia:
Marija Šerifović: "Molitva"

16. Tsjekkia:
Kabát: "Malá Dáma"

17. Portugal:
Sabrina: "Dança Comigo"

18. Makedonia:
Karolina: "Mojot Svet"

19. Norge:
Guri Schanke: "Ven A Bailar Conmigo"

Om panelet
Per Sundnes jobber som programleder, produsent og manusforfatter i NRK, og har intervjuet mange av verdens største pop-stjerner. I år har han tatt på seg et nytt ærefult oppdrag som vår norske MGP-kommentator.

Charlotte Perrelli vant den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen for Sverige i 1999 med låta "Take Me to Your Heaven". Hun har også vært programleder for den svenske Melodifestivalen i 2004.

Thomas Lundin er en godt kjent programleder og redaktør i Finland, og har en allsidig karriere både på tv og som artist. Han har kommentert Melodi Grand Prix for Finland siden 2002.

Adam Duvå Hall er programleder for blant annet den nasjonale MGP-finalen i Danmark.

Eirikur Hauksson fra Island debuterte i Melodi Grand Prix i 1986 med gruppa Icy, og fem år senere opptrådte han for Norge med gruppa Just 4 Fun. I år er han ikke bare med i det nordiske panelet, han skal også representere Island i semifinalen 10. mai.

Samproduksjon i fire deler fra SVT Stockholm (2007)
Programleder: Christer Björkman
Panel: Per Sundnes, Charlotte Perrelli, Thomas Lundin, Adam Duvå Hall og Eirikur Hauksson.
Prosjektleder NRK: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer 
  • Flere bilder