Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. februar 2003 kl 19.30 Ut i naturen: Goggen, lov, laks og latter

Høyesterettsdommer Goggen

Høyesterettsdommer Georg Fredrik Rieber-Mohn, Goggen blant venner, er kjent for sin humor og smittende latter (Foto: NRK)
Høyesterettsdommer Georg Fredrik Rieber-Mohn, Goggen blant venner, er kjent for sin humor og smittende latter (Foto: NRK)
Fiskekameratene kaller Georg Fredrik Rieber-Mohn bare for Goggen. Han er en fiskegal humorist som elsker å møte fargerike mennesker som er på samme humoristiske stasjon som han selv. Rieber-Mohn ble i sin tid utnevnt til landets yngste riksadvokat, og ble nok av mange oppfattet som en av Norges kjedeligste offentlige personer. Men disse har ikke vært på fisketur med Goggen!

Skiensgutten som begynte å fiske ørret som seksåring, ble leder for Villaksutvalget. Han har et stort hjerte for villaksen, kjenner hver lakseelv i landet og har vært med i den internasjonale organisasjonen for villaks. Det er unødvendig å si at Goggen er en ivrig fisker. Faktisk så ivrig at han etter eget utsagn til tider er på grensen til å bli psykotisk, og må kastes ut hjemmefra når det er som verst.

Han påstår å ha blitt bedre med årene. Men faktum er at naturinteressen har gjort Goggen til en periodisk farlig trafikant. Når han kjører bil langs en elv og ser en fisk hoppe, er Goggen ikke stø på veien.

En luring
Sommeren 2002 dro Goggen til Namdalen for å fiske i fem dager. Her møtte han humorister med nesten like støyende latter som han selv. Han kom til et område med samme nedbørsmengde som Sahara, og dagtemperaturer rundt 30 grader. Ikke akkurat optimalt for laksefiske. Men Goggen er en luring, også når han fisker. Det ble både laks og latterkuler i trøndersk tropevarme.

Egenprodusert program fra Naturredaksjonen, Faktaavdelingen
Prosjektleder Harald Reitan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83