Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. november 2008 kl 18.30 AF1

Besatt av hiphop

AF1: Lisa er den flinkeste danseren i ballettklassen. Hun er vant til at alt går hennes vei. Men da hun vil lære seg å danse hiphop, møter hun overraskende motstand. (Foto: Simon Diaz Compagnet/NRK)
AF1: Lisa er den flinkeste danseren i ballettklassen. Hun er vant til at alt går hennes vei. Men da hun vil lære seg å danse hiphop, møter hun overraskende motstand. (Foto: Simon Diaz Compagnet/NRK)
Lisa har fått rollen som Tornerose på Den Norske Opera og Ballett. Balletlæreren Stigs drøm har gått i oppfyllelse, og det er jubel på treningen. Men Lisa dras mot en annen verden…

Alt har blitt annerledes etter Lisas (Cecilie Nilsson Laursen) møte med AF1 på ungdomsklubben. Hun vil bli godtatt av hiphop-gjengen, men føler seg i stedet misforstått av alle. På ballettrening er Lisa rastløs og har lyst å danse fritt og morsomt. Hun prøver å få de andre med seg på litt mer rytmisk dans i Tornerose, men ballettlærer Stig synes ikke det er noen god idé.

Avvist av hiphop-gjengen
På vei fra ballettrening får Lisa øye på Mira (Julie Maria Dahl) fra AF1. Hun sitter med headset og digger musikk på den faste plassen til hiphop-gjengen. Lisa går bort til henne og sier at hun kan danse hun også, men Mira er ikke interessert. Tariq (Yaseen Asher ) er opptatt av å høre de andre i hiphop-fakta, men han merker at Nabil (Redwan Mohamed ) ikke henger med. Nabil lurer på hva som skjer. Han tenker på Lisa hele tiden…

Lisa lurer på hvorfor ingen rundt henne fatter hvor sterkt hun kjenner hiphop-musikken inni seg. Imens danser Faiza (Kamilla Tell Aronsen) Lisas hovedrolle på rommet sitt hjemme.

Om serien
AF1 er en historie full av musikk og dans, som viser hvordan miljøer som ikke tror de har noe til felles, møter hverandre. Vi følger ballettalentet Lisa, som begynner å bli rastløs. Det er så mange regler i ballett. En ny verden åpner seg når hun får sitt første møte med hiphop. Men det skal raskt vise seg at det finnes minst like mange regler i hiphop som i ballett…

Serien er produsert av NRK, med musikk laget av DJ Nastycut & Ziggy. Tekstene er skrevet av El Axel fra Equicez, og Vibeke Sørlie er koreograf og konsulent.

Egenproduksjon, NRK Super (2008)
Regi: Gisle Halvorsen
Manus: Karianne Lunde
Med Cecilie Nilsson Laursen (Lisa), Kamilla Tell Aronsen (Faiza), Redwan Mohamed (Nabil), Yaseen Asher (Tariq), Noah Løchting Williams (Hac) og Julie Maria Dahl (Mira).
Prosjektleder NRK: Rita Sarnes
Musikk: DJ Nastycut & Ziggy
Raptekster: El Axel
Tekster, R&B: Lydia Johnsen
Konsulent: Vibeke Sørlie
Regiassistent og koreograf: Maria Karlsen
Koreografi og konsulent ballett: Den norske ballettskole
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no