Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. oktober 2006 kl 22.30 Etaten

Ta-med-dag på jobben

Tor (Atle Antonsen) og Rune (Ingar Helge Gimle) ser seg nødt å ta med barna på jobben. (Foto: Monster AS)
Tor (Atle Antonsen) og Rune (Ingar Helge Gimle) ser seg nødt å ta med barna på jobben. (Foto: Monster AS)
Rikard får sjokk da både Tor og Rune har familiemedlemmer med seg på kontoret. Det er da høyst irregulært! Liv kommer tilbake etter en tiltrengt ferie i Hellas og er som et nytt menneske.

Vesle Jørgen må være med far Tor på jobben. Han er en liten krølltopp som ligner veldig på far – helt ned til føttene.

Og det er fottøyet som fanger Rikards oppmerksomhet. Far og sønn går nemlig med grovt fottøy på grunn av været, og det betyr at de drar skitt og møkk inn i kontorlandskapet og ødelegger arbeidsmiljøet…

Et hundeliv
Runes elskede engelsk setter Tinka føler seg ikke bra, så hun må også bli med far på kontoret. Men det er ikke så lett å holde styr på en hund i kontorlandskapet. Det får Liv erfare! Hun traller rundt brun og blid, høy på livet etter å ha blitt oppvartet av skjønne grekere i ferien. Men så kommer Tinka og ødelegger hele systemet som Liv har brukt så mye tid på å sette i stand.

Om serien
Det er lett å gå seg vill i klausuler og paragrafer for noen og enhver i offentlige etater. Men det er jo også betryggende å ha et lovverk å støtte seg til, synes
noen av de ansatte i Plan- og bygningsetaten. Denne gjengen skal vi stifte nærmere bekjentskap med i den nye komiserien "Etaten" på åtte episoder.

Det er ofte de små detaljene i arbeidsdagen som stjeler mye av tiden og oppmerksomheten til de ansatte. Alle er skjønt enige om at svikt i systemet vil føre til totalt kaos. Plan- og bygningsetaten er for øvrig til fordi folk ikke skal kunne ta seg til rette slik de vil med annekser, karnapper og andre vederstyggeligheter.

Persongalleri<
Tor (Atle Antonsen): En stillferdig og litt forsiktig kar som helst ikke vil stikke seg frem. Har møtt veggen og vært sykemeldt i lang tid. Han fikk også noen utidige utslett. Han sier uforvarende ja til å ta over jobben som avdelingssjef, men har han de egenskapene som skal til for å lede en hel gjeng byråkrater?

Liv (Anne Marit Jacobsen): Litt skjør og følsom. Sliter med depresjoner, men har nå fått nye medisiner som hjelper henne å holde seg på beina. Det ble ekstra ille da etatssjef Henriksen ble sykemeldt. Hun er veldig opptatt av at både kolleger og kunder holder seg til gjeldende regler.

Rune (Ingar Helge Gimle): Meget positiv kar av natur. Glasset er alltid halvfullt, og Runes motto er at det gjelder å tilpasse seg enhver situasjon. Han føler at han har et spesielt godt forhold til Tor og er glad da han kommer tilbake.

Rikard (Jan Sælid): Avdelingens HMS-ansvarlige ser det som sin særskilte oppgave å se til at personalets rettigheter blir overholdt, og at personalet selv innretter seg etter gjeldende regler. Når det gjelder publikum, er det godt at Plan- og bygningsetaten sørger for at folk ikke tar seg til rette slik de vil, mener Rikard.

Berit (Siw Anita Andersen): Etatens skravlebøtte og den som vet hva som foregår til enhver tid rundt om i avdelingen. Hun har et ekstra godt øye til Tor, og da han blir sjef, blir han enda mer attraktiv.

Norsk komiserie
Produsert av Monster AS for NRK
Produsent: Olav Øen
Manus og idé: Atle Antonsen og Ole Endresen
I rollene: Atle Antonsen, Jan Sælid, Siw Anita Andersen, Anne Marit Jacobsen, Ingar Helge Gimle, Trond Fausa Aurvåg, mfl.
Pressekontakt:Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no