Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 27. september 2000 kl 21.00 Feeling Minnesota

Feeling Minnesota


NRK2 onsdag 27. september kl 21.00
Feeling Minnesota

Brud på rømmen

Strippersken Freddie er tvunget til å gifte seg med den tørre regnskapsføreren Sam. Under selve bryllupsfesten dukker Sams mer spennende bror uventet opp, og Freddie stikker like godt av sammen med sin svoger. Dette danner opptakten til kveldens svarte komedie der Cameron Diaz har rollen som \"runaway\"-bruden.

Freddie (Cameron Diaz) er en vakker, men langt fra uskyldig jente som jobber som stripteasedanserinne og drømmer om å gjøre karriere i Los Angeles. For øyeblikket arbeider hun i en lurvete bule i Minnesota, og nå har eieren av klubben, Red (Delroy Lindo), forlangt at hun skal gifte seg med hans regnskapsfører, den svært lite sjarmerende Sam Clayton (Vincent D\'Onofrio). Dette som straff for et tyveri han mener hun har begått.

Ubedt gjest
Bryllupet står for døren, og alle gjestene er invitert. Dette gjelder imidlertid ikke Sams bror Jjaks (Keanu Reeves). Det merkelige navnet er et resultat av en trykkfeil på fødselsattesten. Sam og Jjaks har et hatefullt forhold og derfor minimal kontakt. Likevel dukker Jjaks opp på festen bare noen få timer etter at han er løslatt fra fengslet. Det er brødrenes mor Nora (Tuesday Weld) som har tipset ham om at Sam er i ferd med å gå inn i den hellige ektestand.

Når Freddie og Jjaks møtes for første gang, slår det umiddelbart gnister mellom dem. Ja, så umiddelbart at før bryllupsfesten er over, har brud og svoger funnet veien til badet der de elsker hett og hemningsløst. I tillegg har Freddie klart å overtale Jjaks til å rømme med henne til Los Angeles, og for å finansiere reisen har hun stjålet Sams penger.

Sam blir fra seg av sjalusi og setter alt inn på å finne rømlingene. Han engasjerer Ben Costikyan, en sleip kriminell, til å hjelpe seg.

Cameron Diaz
Cameron Diaz var ganske fersk som skuespiller da hun fikk rollen som Freddie i \"Feeling Minnesota\". Hun hadde debutert to år før, i 1994, i \"The Mask\" hvor hun spilte mot Jim Carrey, og kritikerne la allerede da merke til skjønnheten som hadde jobbet verden rundt som fotomodell siden hun var 16 år. Senere har vi sett henne i filmsuksesser som \"Et høyst uvanlig liv\", \"Alle elsker Mary\", \"Frykt og avsky I Las Vegas\" og \"Being John Malkovich\".

NRK2 onsdag kl 21.00

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Feeling Minnesota
Regi: Steven Baigelman
I rollene: Cameron Diaz, Vincent D\'Onofrio, Keanu Reeves, Delroy Lindo, Tuesday Weld, Courtney Love
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36 (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilde
Keanu Reeves og Cameron Diaz i rollene som henholdsvis Jjaks og Freddie.