Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 8. september 2005 kl 21.25 Niern: Sneakers

Dataens vidunderlige verden

Robert Redford som data-hackeren Martin Bishop
Robert Redford som data-hackeren Martin Bishop
En gruppe på fem data-hackere med noe frynsete rykte, ledet av Martin Bishop (Robert Redford), får i oppdrag av regjeringen å stjele en svart boks som inneholder en innretning som kan bryte koder. Boksen skal de stjele fra matematikeren som står bak oppfinnelsen.

For å få Bishop til å ta oppdraget forteller regjeringen at de vil droppe en ti år gammel tiltale mot ham for datasvindel. Martin går i gang med oppgaven, og snart har han og gjengen fått tak i boksen. Men kort tid etter, blir matematikeren funnet død. De fem data-hackerne skjønner at de har fått et problem. I tillegg dukker Bishops gamle rival, Cosmo (Ben Kingsley), opp i bildet.

I tillegg til Robert Redford og Ben Kinsley inkluderer den stjernespekkede rollelisten River Phoenix, Sidney Poitier, Dan Aykroyd, David Strathairn, Mary McDonnell og James Earl Jones.

Om filmen
Krimkomedien utspiller seg i informasjonssamfunnets begynnelse. Handlingen finner sted i havneområdet i San Francisco, i skyggen av Silicon Valley, og filmen utforsker de ubegrensede mulighetene som ligger i utviklingen av data-teknologi – både positive og negative.

Amerikansk krimkomedie (1992)
Originaltittel: "Sneakers"
Med: Robert Redford, Sidney Poitier, Ben Kingsley, Dan Aykroyd, Mary McDonnell, River Phoenix, David Strathairn
Regi: Phil Alden Robinson
Pressekontakt: Inger Larsen tlf. 23 04 74 83 / 98 87 50 78