Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. februar 2001 kl 20.20 Den store klassefesten

Den store klassefesten (ttv)

NRK1 lørdag 10. februar kl 20.20
Den store klassefesten (5)

Politikk mot idrett

Politiker Trond Giske (34) og skiløper Bjørn Dæhlie (33) skal i ilden i \"Den store klassefesten\" i kveld. Og her kan det bli mye gutteleker - og guttestreker. Disse høyt profilerte mennene har nemlig henholdsvis fotball og jakt og fiske som sine fremste interesser!

Trond Giske er født 7. november 1966 i Trondheim og vokste opp der. Han er samboer med Anne Grethe Moe og har en yngre søster. Moren hans er musikkpedagog i Trondheim, og faren er sivilingeniør og tidligere bystyrerepresentant for Sosialistisk Folkeparti.

Giske tok artium i 1985 ved Trondheim Katedralskole. Han er cand.mag med juss, sosialøkonomi og statsvitenskap i fagkretsen. Hans politiske karriere startet for alvor som leder i Trondheim AUF i 1988. Han har vært stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet siden 1997 og kirke-, undervisnings- og forskningsminister fra 2000.

Giske er svært interessert i fotball - og musikk. Han har spilt i flere danseband og synger og spiller piano. Det blir sagt om ham at han er et lekende menneske, og at han er åpen og sosial.

Bjørn Dæhlie er født 19. juni 1967 på Elverum. Han vokste opp på Nannestad og bor i dag på Holter i Nannestad. Han er samboer med Vilde Falck- Ytter, og de har to barn, Sivert og Sander. Hans foreldre er begge lærere som tok ham mye med ut i naturen da han var liten. Dæhlie gikk ut fra Eidsvoll videregående skole i 1986, han har også studert ved BI. Dæhlie har vunnet åtte OL-gull, ni VM-gull og har seks totalseire i verdenscupen.

Dæhlie vokste opp i et aktivt idrettsmiljø på Nannestad med skøyter, hopp- og langrennski på bena. Bøker har han også begått, \"Gulljakten\" sammen med Rolf Nereng, \"God på ski\" og \"Gutta på tur\" sammen med Arne Brimi, Vegard Ulvang og Arne Hjeltnes. Han står også bak et årlig skiidrettsstevne for barn i Nannestad og prisen Årets ildsjel, som deles ut hvert år.

NRK1 lørdag kl 20.20

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Siss Kvamme, 90828817
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
1.Bjørn Dæhlie, Dan Børge Akerø og Trond Giske i \"Den store klassefesten\". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2.Bjørn Dæhlie og Trond Giske duellerer i \"Den store klassefesten\". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)