Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 27. mars 2010 kl 21.30 Film: Zorro - Den maskerte hevneren

Zeta-Jones i action-eventyr


Catherine Zeta-Jones fikk sitt internasjonale gjennombrudd med denne filmen, hvor hun sammen med Anthony Hopkins og Antonio Banderas danner en stjernespekket trio. Zorro, eller Don Diego de la Vega, tørster etter hevn etter at fienden Don Raphael Montero fikk satt ham i fengsel, myrdet hans kone og bortførte datteren Elena.

Etter 20 år rømmer den legendariske helten fra fengsel. Han fjerner masken og knytter kontakt med en ung læregutt, Alejandro Murieta. Zorro får Murieta til å infiltrere Monteros planer om å ta kontroll over store deler av California.

Murieta har selv en grunn til å søke hevn. En av Monteros menn, kaptein Harrison Love, drepte broren hans.

Etter at Diego har lært Murieta alt om fekting, disiplin og manerer, er det en ny Zorro som er på banen – hevngjerrig og forelsket i Diegos datter Elena , som nå er voksen.

Om filmen
Filmen er actionfylt eventyrfilm, og bringer tankene tilbake til Hollywoods gullalder med blant annet Errol Flynn i rollen som Zorro. 1990-tallets Zorro er derimot laget med en smule tidsriktig ironi. Anthony Hopkins gjør en solid innsats som den gamle Diego, og Banderas/Zeta-Jones er et perfekt par. En minneverdig scene er den hvor den nye Zorro (Banderas) kler av Elena med en oksepisk.

Filmen var en stor suksess i USA, hvor den spilte inn over 100 millioner dollar og sikret karrieren til Catherine Zeta-Jones.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk action-eventyr (1998)
Originaltittel: "The Mask of Zorro"
Med Anthony Hopkins (Diego/Zorro), Catherine Zeta-Jones (Elena), Antonio Banderas, (Alejandro/Zorro), Stuart Wilson (Don Raphael Montero) og Matt Letscher (kapt. Harrison Love)
Regi: Martin Campbell
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,
i