Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. februar 2000 kl 19.55 Showtalk

Showtalk (ttv)

NRK1 lørdag 19. februar kl 19.55
Showtalk (6:8)

Biskopen fra Hamar

Biskop i Hamar, Rosemarie Køhn, er utvalgt til å bli parodiert i førstkommende lørdags Showtalk. Biskopen, som har talt mange imot med sine sterke meninger, er nøye studert og imitert av Trond Kirkvaag til kveldens sending.

Rosemarie Køhn er Norges sjette kvinnelige prest og første kvinnelige biskop. Hun er Hamarbiskop nummer 11 i rekken. Hun har trosset Kirkemøtets og bispemøtets standpunkt og lot den lesbisk samboende Siri Sunde få bli i sin prestestilling. Rosemarie Køhn har rukket mye siden sin teologiske embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 1966: Universitetslektor i bibelfag, vitenskapelig assistent, universitetsstipendiat i gammeltestamentlig teologi, leder for Norsk kvinnelig teologiforening, vikarprest i Borg bispedømme og dessuten medlem i en rekke utvalg. Hun har vært varamedlem i det tidligere Rådet for humanistisk forskning i NAVF og medlem i Forskningsrådets faggruppe for teologi og religionsvitenskap.

Gjester i studio er to av våre idrettshelter, nemlig Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang. Guttene som ikke bare har gjort det stort i skisporet, men som også satser på både egne kleskolleksjoner og gutteturer på tv.

Ellers får vi se opprinnelsen til bildet \"Telemarksjente\" og Raymon \"lurær\" fortsatt på no\'. Og Tronds skjetsjebank er fremdeles like full som Onkel Skrues pengebinge!

NRK1 lørdag kl 19.55

Billedtekst
Rosemarie Køhn i Trond Kirkvaags skikkelse blir antagelig også en morsom parodi for seerne. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Trond Kirkvaag
Prosjektleder: Stina Greaker
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956