Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 10. mars 2000 kl 20.40 Kulturekko

Kulturekko

NRK2 fredag 10. mars kl 20.40
Kulturekko (4:13)

Pokémon på vei til Norge

Kulturekko spenner vidt denne fredagskvelden. Programleder Arne Berg lover at vi skal få høre mer om Pokémon, et nytt leketøysfenomen. Dessuten kommer et innslag om mannlige magedansere!

\"Du må fange alle!!\" Det er Nintendos slagord for Pokémon, verdens største leketøysfenomen - noensinne. Fra å starte som er gameboy-spill i Japan for fire år siden, har det å samle såkalte \"pocket-monstre\" blitt den nyeste farsotten blant barn både i Japan, USA og Europa. De finnes i forskjellige elektroniske spill, i kortspillet og selvfølgelig i leketøysbutikken.

Årsaken til suksessen er at Nintendo samarbeider med flere underholdningsgiganter for å få dette ut til barna. Og de nusselige monstrene har egne tv-programmer, spillefilmer og finnes i utallige former for leketøy. Og nå kommer de til Norge.

Mannlige magedansere
På Shakespeares tid ble de kvinnelige rollene på teatret ofte spilt av mannlige skuespillere. I det Ottomanske riket var det svært vanlig med mannlige magedansere. Denne tradisjonen lever fortsatt i beste velgående i flere land i verden. Og nå står de mannlige magedanserne i Norge klare til å opptre. Men er et norsk publikum klare for å ta imot dem?

Kulturekko - hver fredag
Kulturekko, som sendes hver fredag i NRK2, lages av en redaksjon i Oslo ledet av Bo Brekke og med Arne Berg som programleder. Men Kulturekko skal gi gjenlyd over hele landet. Derfor har redaksjonen alliert seg med kulturjournalister ved NRKs distriktskontorer i Bergen, Trondheim, Tromsø og Kristiansand. I hvert program dukker det opp en aktuell gjest som skal utdype eller kommentere en av reportasjene. Av andre innslag kan nevnes \"Ukens Globoid\" - som er en meningsytring, og \"Ukens tre på topp\" - tre \"godbiter\" fra kulturens rikholdige skattekiste.

- Kulturekko skal holde seerne oppdatert på ukas kulturnyheter. Men vi stopper ikke der. Vår ambisjon er gjennom aktuelle reportasjer og intervjuer å sette begivenhetene inn i en samfunnsmessig sammenheng, sier prosjektleder Bo Brekke.

Om programlederen
Programlederen Arne Berg (40) er et nytt ansikt for tv-seerne, men han har vært journalist hele sitt voksne liv. Han kommer til Kulturekko fra NRK P2 hvor han har arbeidet i Midt i Musikken, Jungeltelegrafen og Halvbror til Reven med ikkevestlig musikk som spesialfelt. Men hans første mediejobb var i RadiOrakel. Han var også en kort tid i nærradioen Radio City. Arne Berg har lang fartstid som medarbeider i musikkavisa Puls - også her med ikkevestlig musikk som spesialfelt.

NRK2 fredag kl 20.40

Ukentlig kulturmagasin
Prosjektleder: Bo Brekke
Programleder: Arne Berg

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41