Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. juni 2005 kl 22.20 Albrigtsen og Hoel i full symfoni

Solo, duo, orkester

Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel spiller gjerne sammen. (Foto: Scanpix)
Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel spiller gjerne sammen. (Foto: Scanpix)
Både sammen og hver for seg er Steinar Albrigsten og Jørn Hoel to av Norges mest folkekjære artister. KORK er et av Norges mest kjente og respekterte orkestre. I august i fjor spilte de sammen på Rockefeller, og i kveld får du hele konserten her på NRK1.

26. august var den magiske datoen da Albrigtsen, Hoel og KORK møttes på Rockefeller. De to kameratene hadde aldri tidligere spilt med et så stort orkester, og de fikk virkelig utfolde seg.

Det nyter NRKs seere godt av kveldens sending der det blir både rock, blues, roots, country og viser.

Uatskillelige
Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen har lengre fartstid som kamerater enn som musikerkolleger, men bare så vidt. De vokste opp i nærheten av hverandre, møttes første gang da de var 6, gikk i samme klasse på skolen og begynte på samme gitarkurs da de var 12. Siden har de nærmest vært uatskillelige, og det musikalske samarbeidet ble formalisert i platen "Get Together" (1997).

I tillegg kan de begge se tilbake på solide solokarrierer med flere plateutgivelser og utstrakt turnévirksomhet.

KORK
Lars Erik Gudim har dirigert Kringkastingsorkestret ved en rekke anledninger, og det gjør han også i kveldens konsert med Tromsø-gitaristene. Han har også skrevet mange av arrangementene for orkestret ved konserter på blant annet Rockefeller.

Når han ikke dirigerer, er han trombonist, arrangør eller komponist. Han tok først eksamen i trombone i 1989, men våren 1991 tok han også eksamen i komposisjon. Og ikke minst er han gjort seg bemerket som band-leder. Nylig ble han ansatt som arrangør for Forsvarets musikkorps.


Egenprodusert musikkprogram fra NRK Kulturavdelingen (2004)
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Sabine Skarstad , tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,

LENKER
  • Les mer