Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. september 2007 kl 20.20 Lyden av lørdag

Jakten på Norges folkefavoritt fortsette

Bandet Plumbo fra Sande i Vestfold (Foto: GA Foto)
Bandet Plumbo fra Sande i Vestfold (Foto: GA Foto)
Etter to runder er tre av finalistene i "Lyden av lørdag" klare. I løpet av kveldens sending blir ytterligere to kandidater valgt ut for å kjempe om tittelen som Norges folkefavoritt.

Tore Strømøy leder programmet og får hjelp av to artistveteraner til å gjøre de endelige valgene. Foruten ære og berømmelse kjemper de seks finalistene om premien som er en platekontrakt med verdens største plateselskap, Universal.

Vanskelige valg
Denne lørdagen er det Dag Ingebrigtsen og Jenny Jenssen som skal velge ut hver sin favoritt som de skal veilede og trene frem til finalen. Dag Ingebrigtsen blir presentert for gruppene Plumbo fra Sande i Vestfold, Tinkerbells fra Fredrikstad og artistene Helge Toft fra Haugesund og Roger André fra Trondheim. Jenny Jenssen får tre soloartister å velge mellom; Emma fra Mosjøen, Lillebror Vasaasen fra Vallset i Hedemark, Leif Roar Øyås fra Trondheim og gruppen Sogns fra Dokka.

Jentecountry
Musikksjangerne i dette programmet spenner bredt. Haugesunderen Helge Toft skriver og synger god og fengende popmusikk som han fremfører på sin egen dialekt. For tiden spekuleres det i om han kan være aktuell som den nye vokalisten i Vamp. Gruppen Plumbo består av fire menn som spiller folkelig og festvennlig poprock med høy harryfaktor, mens de tre jentene i Tinkerbells ønsker å erobre Norge med sin countrymusikk. Med sitt kule image og solide stemme fremfører trønderen Roger André Raknes amerikanskinspirert countrymusikk.

I Jenny Jenssens gruppe sjarmerer en smilende Berit "Emma" Forsmo med country og en særpreget stemme. Hedmarkingen Lillebror Vassaasen synger folkemusikk og trakterer torader. Når flykapteinen Leif Roar Øyås ikke er i luften, bruker han store deler av fritiden sin på å skrive dansebandlåter til seg selv og andre. Øyås utfordrer det seks manns store dansebandet Songs som har sterke ambisjoner om å få det til å rykke i seernes danseføtter.

Om "Lyden av lørdag"
Artistene i Tore Strømøys nye lørdagsunderholdning kommer fra hele landet, og alle musikksjangere er representert. Gjennom de elleve programmene vil seerne få høre pop, folkrock, gammelpop, dansebandmusikk, folkemusikk, country og blues fremført av artister i alle aldre. Felles for dem alle er at de spiller en type musikk som går rett inn i den norske folkesjelen, og som har potensial til å bli våre nye musikk yndlinger. Her er alt fra to syngende søstre, seks middelaldrende karer i danseband til popsyngende duoer, kjekke unge menn og smekre countrydamer.

Seks folkekjære og populære artistveteraner er utnevnt som trenere, og skal med utgangspunkt i egne erfaringer hjelpe artistene til å finne frem til det beste i sine talenter. De seks er Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Christian Ingebrigtsen, Jenny Jenssen, Ulf Risnes og Dag Ingebrigtsen

Konkurransen
I løpet av de fire første programmene skal de seks trenerne velge ut hver sin favoritt som de får treneransvaret for gjennom konkurransen. Disse seks artistene skal i de neste fem programmene kjempe mot hverandre og vil få poeng fra både en dommertrio og fra seerne. Mot slutten av hvert program presenteres stillingen mellom artistene som i en fotballtabell. På bakgrunn av plasseringen i tabellen må trener og artist planlegge strategien frem til neste program. 1. desember skal vinneren kåres i et storslått show i Oslo Spektrum.


Underholdningsserie i 11 deler
Produksjon: Dinamo Story
Prosjektleder NRK: Siss Kvamme, 23 04 77 81/ 90 82 88 17
Pressekontakt: Ingunn S. Eriksen, 48 13 72 34/Gry Elise Jacobsen 23 04 72 86/ 930 29 120
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no