Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 11. desember 2000 kl 20.55 Mandagsfilm: Løp for livet

Mandagsfilm: Løp for livet (t)


NRK2 mandag 11. desember kl 20.55
Mandagsfilm: Løp for livet

På flukt i Sverige

\"Løp for livet\" er en svensk thriller om et ungt par som forsøker å hjelpe en flyktningfamilie unna politiet. Det er en følelsesladet og ytterst dramatisk film om hverdagshelter i dagens Sverige. Filmen er den fjerde i Richard Hoberts serie \"De Sju Dödssynderna\".

Catti (Camilla Lundén) og Mikael (Göran Stangertz) drar til klinikken for å føde sitt første barn. Endelig skal de få orden på sitt stormfulle forhold og skape et trygt og godt hjem. På klinikken kommer Catti til å dele rom med Maria som er av utenlandsk opprinnelse. Maria tyr til Catti, som hjelper henne når ordene ikke strekker til.

Så plutselig, uten noe forvarsel, kommer politiet til klinikken for å hente Maria. Begrunnelsen er uklar, men Catti hører ord som terrorist og ulovlig opphold. Maria hopper ut av vinduet og flykter med politiet i hælene. Men hennes nyfødte barn er igjen på sykehuset, gjemt under et teppe.

Dramatisk beslutning
Catti føler instinktivt at det er noe som ikke stemmer og bestemmer seg for å smugle Marias barn ut av sykehuset. Hun får uventet hjelp av jordmoren Ingrid (Lena Endre). Vel ute klarer Catti å overbevise en sjokkert Mikael til å hjelpe henne å finne Maria og barnets far. Sammen med Ingrid og Erik (Jakob Eklund), en tidligere FN-soldat, begynner de å lete etter barnets foreldre.

Under ettersøkningen mister Catti og Mikael kontakten med hverandre og tvinges gradvis ut i et brutalt og ukjent Sverige - langt fra den drømmen om et stillferdig hjemmeliv som de hadde innen rekkevidde bare for noe dager siden.

\"En meget god, publikumsvennlig film med et menneskelig budskap som angår alle,\" skrev Aftenposten om \"Løp for livet\" etter den norske premieren i 1997. \"Spennende foto, kjapp klipping, musikk som gir høy puls er også med på å understreke driven i denne filmen. (Vårt Land)

NRK2 mandag kl 20.55

Svensk spillefilm fra 1999
Originaltittel: Spring för livet
Regi: Richard Hobert
I rollene: Camilla Lundén, Göran Stangertz, Lena Endre og Jacob Eklund
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. På flukt: F.v.: Catti (Camilla Lundén), Stefan (Armands Reinfelds) og Erik (Jakob Eklund). (Foto: Nille Leander)

2. Ingrid (Lena Endre) og Mikael (Göran Stangertz) blir dypt involvert i en innvandrerfamilies skjebne. (Foto: Nille Leander)