Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. januar 2003 kl 22.30 Lydverket

Hallo, mitt navn er Thomas

St Thomas ble første norske rockeartist som fikk spille i Royal Albert Hall. (Foto: Erik Hannemann, NRK)
St Thomas ble første norske rockeartist som fikk spille i Royal Albert Hall. (Foto: Erik Hannemann, NRK)
Sjelden møter man noen som er så selvutleverende som Thomas Hansen, alias St.Thomas. Han har ”Dr.Jekyll og Mr.Hyde-syndrom”, sier sjefen for plateselskapet.
I kveld blir vi med St.Thomas på turné.


St.Thomas kan stå på en scene og synge en fin liten vise om kjærlighet, før han i neste øyeblikk knuser gitaren i gulvet og forlater scenen i raseri. Eller han kan fortelle tilsynelatende ironiske historier om seg selv mellom sangene, og få publikum til å gapskratte. Det publikum sjelden forstår, er at han stort sett alltid mener alvor. Sjelden møter man noen som er så åpen, ærlig og selvutleverende som Thomas Hansen.

På turné
Et halvår før vi møter St.Thomas i filmen ”Hallo, mitt navn er Thomas”, jobbet han fortsatt som postmann i Oslo. Nå er han en kjent artist, og alt han gjør blir lagt merke til i media. Våren 2002 var Thomas, fire bandmedlemmer og tourmanager Ajaj på en tre måneder lang turné. Vi er med på turneen, og møter også sjefen for plateselskapet City Slang, Christof Ellinghaus, og Thomas sin nye kjæreste Ilse som han traff på en av konsertene sine.

Oppturer og nedturer
Thomas og bandet spiller konserter i England, Tyskland og Norge. Det er aldri et kjedelig øyeblikk, og man kommer tett på et rockeband som opplever både oppturer og nedturer. Men mest nedturer. På slutten av turneen får St.Thomas som første norske rockeartist spille i Royal Albert Hall. Det går som vanlig ikke helt som planlagt. Thomas har bygget opp så mye frustrasjon, så når han eksploderer en time før han skal spille, ender det nesten med skandale. Oppslagene i norske aviser dagen etterpå er ikke spesielt positive.

Da St.Thomas reiste til Nashville for å spille inn plate noen måneder senere, hadde han 20 nye låter i bagasjen som nesten alle var skrevet i løpet av denne våren. Og opplevelsene på turneen hadde satt spor i det nye materialet. Platen ”Hey, harmony” er ute 17.mars.

”Lydverket” håver inn priser
NRKs musikkprogram har for tiden stor suksess. I forrige uke ble ”Lydverket” kåret til årets norske musikkprogram på tv av musikktidsskriftet Panorama Musikks lesere.

Samme uke gav nettstedet SPOT ”Lydverket” full uttelling - også deres lesere rangerte programmet høyest blant årets tvprogram.

NRK Ung
Egenprodusert musikksending
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Kontaktperson, ekstern info: Hilde Ljøen, 23 04 72 36