Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 24. februar 2009 kl 23.20 House

Fru Daltons sykdom

Et spørsmål om piller – dr. House må løse et medisinsk mysterium. (Foto: NBC Universal)
Et spørsmål om piller – dr. House må løse et medisinsk mysterium. (Foto: NBC Universal)
Husmoren Margo Dalton bruker det meste av tiden til å sørge for sin mann og deres datter. En dag da Margo tar bilen ut av garasjen, får hun muskelkrampe i en arm og kjører bilen rett gjennom garasjedøren. Da mannen kommer til, har kona spasmer over hele kroppen. Dr. House og teamet får en hard nøtt å knekke da de skal stille diagnosen.

Legeteamet konstaterer at Margo har vært medisinert i over et år for å oppnå større fruktbarhet. Dette forklarer hvorfor hun har et kraftig overskudd av østrogen i kroppen.

Underliv og hjerne
House beordrer en graviditetstest og en hjerneskanning. Han vil vite om problemet er i underlivet eller i hjernen. Begge undersøkelsene er negative, Margo er verken gravid eller hjerneskadd.

Teamet setter henne på Tamoxifen for å motvirke bivirkningene av østrogenoverskuddet. I tillegg tar de en gentest for å sjekke om hun har Huntingtons sykdom. Margo tester positivt på Huntingtons, men House fester liten tillit til diagnosen. Han mener sykdomsutbruddet er kommet alt for raskt til at det kan være snakk om Huntingtons.

House får beskjed om at pasienten nå ligger i psykose. Han har sine mistanker, og sender immunologen Cameron og nevrologen Foreman på en husundersøkelse hjemme hos familien Dalton.

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk dramaserie 2004
Produsert av NBC Universal
Sesong 2
Originaltittel på kveldens episode: Need to Know
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,info@nrk.no

LENKER
  • Les mer